ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης στο φόρουμ του ΟΟΣΑ: Ενισχύουμε τη διαφάνεια και την ακεραιότητα στον Δημόσιο Τομέα με σημαντικά θεσμικά βήματα

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης συμμετείχε την Τετάρτη 24 Μαρτίου στη διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας με θέμα «Κίνδυνοι Ακεραιότητας και Διαφθοράς Κατά τη Διάρκεια και Μετά την Πανδημία COVID-19, Προκλήσεις, Προοπτικές και Εμπειρίες από την Πράξη» στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Φόρουμ του ΟΟΣΑ για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και της Ακεραιότητας.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο κ. Βορίδης επισήμανε τον ρόλο του Υπουργείου Εσωτερικών στη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του Δημοσίου Τομέα από την έναρξη της πανδημίας, ενεργοποιώντας παράλληλα τα απαραίτητα εργαλεία για τη προστασία της υγείας των εργαζομένων.

Πρόσθεσε επίσης ότι κατά την αντιμετώπιση της πανδημίας η Ελληνική Κυβέρνηση ενέσκηψε με σοβαρότητα σε θέματα διαφάνειας, ακεραιότητας και καταπολέμησης της διαφθοράς συμπεριλαμβάνοντας την Εθνική Αρχή Διαφάνειας στην Ομάδα Δράσης για την Πανδημία σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Τέλος, ο Υπουργός επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση προχωρά με συγκεκριμένα θεσμικά βήματα στη συγκρότηση ενός προληπτικού μηχανισμού καταπολέμησης της διαφθοράς στον Δημόσιο τομέα και εξήγγειλε ότι προσεχώς θα συζητηθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον Εσωτερικό Έλεγχο στον Δημόσιο Τομέα το οποίο θα εισάγει μεταξύ άλλων και τον θεσμό του Συμβούλου Ακεραιότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.