Συνελήφθησαν 2 άτομα για λαθρεμπόριο τσιγάρων

Συνελήφθησαν χθες (12 Μαρτίου 2021) το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, 2 ημεδαποί άνδρες, για λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι άνδρες και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη που χρησιμοποιούσαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 99.000 πακέτα τσιγάρων, δηλαδή 1.980.000 τεμάχια τσιγάρων, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Κατασχέθηκαν και 2 οχήματα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους, όπου στο ένα εκ των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 36.000 ευρώ που ήταν επιμελώς κρυμμένο κάτω από κάθισμα του συνοδηγού.

Επιπλέον κατασχέθηκαν 5 κινητά τηλέφωνα, 2 τετράδια παραγγελιών και διάφορα είδη συσκευασίας.

Τα λαθραία τσιγάρα θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών, όπου σύμφωνα με πρώτη εκτίμηση υπολογίζονται στις 400.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στον επίσημο λογαριασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook , στον παρακάτω σύνδεσμο:

· https://www.facebook.com/gadpkmakedonias/videos/238536638004666

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.