Ας κοιταχτούμε στον καθρέπτη. Ίσως ιδούμε τον ξενιστή της εθνικής νοσηρότητας

ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΥ ΑΡΓΥΡΌΠΟΥΛΟΥ, ΜΈΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΕΛΙΣΜΕ

Ας κοιταχτούμε στον καθρέπτη

Ίσως ιδούμε τον ξενιστή της εθνικής νοσηρότητας

(Μία ενοχλητική προσέγγιση)

Του Υποστρατήγου ε.α. Κωνσταντίνου Αργυροπούλου

Θα ήθελα να αναφερθώ για μία ακόμη φορά στην εκπεφρασμένη αγωνία των όσων ανησυχούν για την στρεβλή πορεία της χώρας μας. Αυτή η πορεία χαρακτηρίζεται ως στρεβλή μόνον από μία ελαχίστη μερίδα Ελλήνων.

Μία μεγαλύτερη μερίδα Ελλήνων ανέχεται αυτή την στρεβλή πορεία, διότι διαβλέπει στα περιβάλλοντα, που κινείται, οφέλη από την εξυπηρέτηση ατομικών της συμφερόντων. Συγκεκριμένα αυτή η μερίδα κινείται είτε με το πνεύμα της πολιτικής ορθότητος, όπου δι’ αυτής αποφεύγει αντιπαραθέσεις με τους οιουσδήποτε εκφέροντας διαφορετική άποψη είτε συναγελάζεται με τους εκπροσωπούντας και λειτουργούντας το σύστημα εξουσίας. Αυτή η μερίδα κατατάσσεται στην κατηγορία των «γλειφτών» ή «κομματοσκύλων».

Μία Τρίτη μερίδα Ελλήνων είναι η απαρτιζομένη από τους έξυπνους, οι οποίοι ωστόσο την εξυπνάδα τους δεν την διαθέτουν στην υπηρεσία της πατρίδος αλλά στην αποκλειστική επικαρπία των κερδών της δεξιότητάς των. Δηλαδή στο να εκμεταλλεύονται καταστάσεις. Αυτούς συνήθως τους συναντούμε στον χώρο του εμπορίου, των επιχειρήσεων, των κατασκευών, της πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής (εκμετάλλευση αλλοδαπού δυναμικού/φθηνά ημερομίσθια).

Υπάρχει η μερίδα των οππορτουνιστών, η οποία ανευρίσκεται σε όλες τις κατηγορίες επαγγελμάτων και ιδιοτήτων, η οποία προσαρμόζεται σε κάθε πολιτική, πολιτειακή, κοινωνική και συνταγματική αλλαγή. Κατ’αυτόν τον τρόπον, οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται πάντοτε στην κορυφή. Στον αφρό. Στην επικαιρότητα.  Αυτοί, κατ’άλλους θεωρούνται πανέξυπνοι, ένεκα της ικανότητός των στους πολιτικο-κοινωνικούς ελιγμούς και κατ’άλλους θεωρούνται «επιπλέοντες φελλοί». Τόσον απλά.

Τέλος υπάρχει και η μεγάλη πλειοψηφία του λαού, η οποία πρέπει να περιγραφεί με τρόπον αναλυτικότερον, διότι αυτή η μερίδα είναι καθοριστική κατά τις περιόδους διενεργείας εκλογών για ανάδειξη των προβλεπομένων να πληρώσουν θεσμικές θέσεις του κυβερνητικού συστήματος. Αυτή η πλειοψηφία διακρίνεται από αριθμόν ιδιαιτεροτήτων.

Μία ιδιαιτερότητα είναι, ότι η λέξη «πατρίδα» δεν αποτελεί κεντρικό ζήτημα στο απλοϊκό και αφαιρετικό υποσύστημα των προσωπικών τους εγνοιών. Άλλη  ιδιαιτερότητα είναι, ότι αυτή η μερίδα δεν γυμνάζει το όποιο κριτικό πνεύμα διαθέτει πλέον εκείνου της καθημερινότητος στο οικείον αυτής περιβάλλον. Η μορφωτική προίκα της μερίδος αυτής μπορεί να κοσμείται ακόμη και με πτυχία ευρείας ποιοτικής εκτάσεως αλλά οι γνωσιακές της λειτουργίες και οι συμβολιστικές της προσλήψεις έρχονται σαν μοχλοί υποστηρίξεως της αρνητικής πλευράς των πνευματικών εφοδίων. Είναι η φτωχοποίηση του πνεύματος της εποχής μας. Είναι ο υποφώσκων ηθικός και εθνικός εκφυλισμός. Είναι η μερίδα, η οποία αναλαμβάνει ρόλους στυλοβάτου εκείνων των προβαλλόντων μέσω TV, face book, instagram stories, tweeter και λοιπών media όλους τους καινοφανείς παράγοντες τους συμπλέοντας στο παρακμιακό ρεύμα των καιρών. Αυτό το ρεύμα το εκλαμβάνουν, το χειροκροτούν και το υιοθετούν σαν μανιφέστο προοδευτισμού. Το θεωρούν σαν ενισχυτικόν στοιχείον κοινωνικής ανατάξεως, καθόσον ο κόσμος κατ’αυτούς  προάγεται σε ανωτέρα πολιτιστική σφαίρα εισερχόμενος πλέον στην εποχή της γενικευμένης συναίνεσης. Είναι η εποχή της δικαίωσης όλων εκείνων των LGBT, των drug addicts και των λοιπών -μέχρι προ τινος- δακτυλοδεικτουμένων και κατεταγμένων στο περιθώριον της κοινωνίας.

Είναι η εποχή, όπου οι λαθρομετανάστες μουσουλμάνοι δεν πρέπει -όπως οι κρατούντες διατείνονται- να αντιμετωπίζονται ως απειλή, διότι όλοι αυτοί συμβάλλουν στην λύση του δημογραφικού της χώρας. Όμως αυτοί οι μουσουλμάνοι θεωρούν -όλους τους λοιπών θρησκευτικών δογμάτων- απίστους και σύμφωνα με το Κοράνιον πρέπει μέσω jihad να εξοντωθούν. 

Είναι η εποχή, όπου όλοι οι αποτυχημένοι, οι υπόδικοι, οι καταζητούμενοι στην χώρα τους εισέρχονται λάθρα στην δική μας χώρα, διότι έχουν πληροφορηθεί, ότι είναι χώρα ανοχής. Συνεπώς εδώ έχουν την δυνατότητα ασκήσεως κάθε πρακτικής προωθήσεως παραισθησιογόνων, πορνείας, παράλληλης οικονομίας, κατασκοπείας, οργανωμένου εγκλήματος και άλλων κακουργημάτων. Οι Αφρικανοί ιδίως απεχθάνονται την εργασία σε αγρούς, σε εργοστάσια, σε κατασκευές. Με τί άραγε ασχολούνται; Με το να παραπονούνται, ότι είναι θύματα ρατσισμού ενώ παράλληλα υψώνουν την γροθιά τους αναφωνούντες black power!

Τί είναι αυτή ημερίδα των Ελλήνων η συναινούσα σε όλα αυτά; Είναι γνωστόν, ότι η κοινωνία διέπεται από αρχές συνάδουσες με την πολιτισμική της κληρονομιά. Όταν αυτή η κοινωνία ομοφρονεί σαν έθνος, σαν φυλή τότε επιτυγχάνει την διαφύλαξη του γένους της. Αλλοιώς;!

Οι ευθυγραμμιζόμενοι με επιταγές υπηρετούντων ειδικά συμφέροντα εκτός εθνικής πνοής, ισοπεδώνοντας τα εθνικά βάθρα, δεν διαφέρουν από ποδηγετούμενες αγέλες. Και ας σκεφθούμε και λίγο, ότι αυτές οι αγέλες καθορίζουν και τις τύχες της χώρας δια της ψήφου των.

Τι επί τέλους δεν καταλαβαίνουμε;   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.