Το “μήνυμα” Πούτιν προς την ΝΑ πτέρυγα του ΝΑΤΟ μέσω Ελλάδας

Πηγή: geostratigiki.gr

Του Πέτρου Αγρέβη – Χασάπη

Προ ημερών η Ρωσία υπέβαλε επίσημο αίτημα στην Ελλάδα, για να της δοθεί άδεια μέσω NAVTEX στη Μεσόγειο, ΝΑ της Κρήτης, προκειμένου να κάνει αεροναυτικές ασκήσεις.
Η ενέργεια αυτή της Ρωσίας ήταν μια υπολογισμένη έξυπνη κίνηση για τους δικούς της φυσικά λόγους και για τα δικά της συμφέροντα. Όμως, με την ενέργεια αυτή, στην ουσία αμφισβητεί οποιαδήποτε δικαιοδοσία της Τουρκίας στην περιοχή και κυρίως αμφισβητεί ευθέως το τουρκολιβυκό σύμφωνο.
Δεν γνωρίζω αν η ελληνική κυβέρνηση δέχτηκε αυτή την ενέργεια της Ρωσίας με δυσφορία ή με ευχαρίστηση, καθόσον της χαλάει τις μυστικές συνομιλίες και τις σχέσεις που θέλει να αναπτύξει με Μπάϊντεν και Ερντογάν, πάντως ο Πούτιν έχει και άλλο σχετικό «πυρηνικό» διπλωματικό όπλο στο οπλοστάσιό του.
Ο Μπάϊντεν έχει υποσχεθεί στον Ερντογάν όλο το τμήμα του ΝΑ Αιγαίου και της Αν. Μεσογείου, δηλαδή μεγάλο τμήμα από την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα της Ελλάδας, με τον γνωστό «χάρτη Μπάϊντεν» (βλ. εικόνα). Είναι ο χώρος στον οποίο έκανε έρευνες το τουρκικό πλοίο Oruc Reis και είναι ο χώρος που δεν τόλμησαν Ελλάδα και Αίγυπτος να χαράξουν μεταξύ τους ΑΟΖ. Όπως δείχνουν τα πράγματα, αυτό το έχουν δεχτεί οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, κρυφά από τον ελληνικό λαό και απλά προσπαθούν να το εμφανίσουν με κάποιο νομιμοφανή τρόπο.
Για παράδειγμα, ο ακρωτηριασμός της Ελλάδας μέσω Χάγης θα τους έκανε ευτυχισμένους, καθόσον θα μπορούσαν με τα καθεστωτικά ΜΜΕ να το «πουλήσουν» εύκολα σε έναν ασυντόνιστο λαό.
Αυτό λοιπόν είναι ένα διπλωματικό «πυρηνικό» όπλο στα χέρια του Πούτιν, ο οποίος φυσικά και τα γνωρίζει όλα αυτά, που δεν γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες. Για σκεφτείτε λοιπόν τι θα συμβεί, αν ο Πούτιν ζητήσει άδεια, μέσω NAVTEX, από την Ελλάδα στην πιο πάνω περιοχή του «χάρτη Μπάίντεν», όπως έκανε τώρα με την περιοχή του τουρκολιβυκού μνημονίου; Θα διαλύσει το σύμπαν.
Η Τουρκία φυσικά δεν θέλει να ακούσει κάτι τέτοιο, ο Μπάϊντεν θα βρεθεί εκτεθειμένος απέναντι στον Ερντογάν αν το ανεχτεί και το χειρότερο είναι τι θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση; Θα εκδώσει NAVTEX, οπότε θα βάλει φωτιά στην περιοχή ή θα αρνηθεί οπότε θα καταλάβουν αμέσως όλοι οι ‘Έλληνες ότι τους εξαπατά πολιτικά η κυβέρνησή τους;
Ο Πούτιν λοιπόν έχει και αυτό το όπλο στα χέρια του για να βάλει, όποτε το κρίνει, φωτιά στην ΝΑ πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Το τωρινό αίτημα, θεωρώ πως ήταν ένα μήνυμα προς Τουρκία και ΗΠΑ για το τι μπορεί να κάνει.

δείτε το άρθρο στην πηγή του εδώ: https://geostratigiki.gr/2021/07/01/%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B9%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BD%CE%B1-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.