Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός για ληστείες σε περίπτερα στις περιοχές του Πειραιά

Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός για ληστείες σε περίπτερα στις περιοχές του Πειραιά

Εξιχνιάστηκαν -8- περιπτώσεις ληστειών

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, βραδινές ώρες της 12-3-2021 στο Κερατσίνι, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ) 40χρονος ημεδαπός, για ληστείες κατ΄εξακολούθηση, καθώς και για παράβαση της Νομοθεσίας περί όπλων και εξαρτησιογόνων ουσιών.

Λίγο πριν, ο 40χρονος αποπειράθηκε να ληστέψει με την απειλή περιστρόφου πεζό στο Κερατσίνι, με τον παθόντα να αντιστέκεται και τον δράστη να τρέπεται σε φυγή. Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, αναζήτησαν τον δράστη, τον εντόπισαν και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Στην κατοχή του βρέθηκε περίστροφο ρέπλικα.

Από την προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά και του Τμήματος Ασφαλείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας, προέκυψε ότι ο 40χρονος, από τις αρχές Μαρτίου του 2021, μετέβαινε πεζός πρωινές ώρες σε περίπτερα και προσποιούμενος τον πελάτη, αφού ζητούσε ένα πακέτο τσιγάρα, στη συνέχεια με την απειλή περιστρόφου απαιτούσε από τους υπαλλήλους να του παραδώσουν τις εισπράξεις.

Εξιχνιάστηκαν -7- περιπτώσεις ληστειών με την ανωτέρω μεθοδολογία σε βάρος υπαλλήλων περιπτέρων και καταστημάτων ψιλικών.

Από τις επακόλουθη έρευνα στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

  • σιδερογροθιά,
  • σουγιάς,
  • ποσότητα κάνναβης βάρους -5,8- γραμμ.,
  • -5- φωτοβολίδες
  • ασύρματος

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για ταυτοποίηση και άλλων αξιόποινων πράξεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.