Συνελήφθη ημεδαπός που προέβαινε σε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων

Συνελήφθη φυγόποινος ημεδαπός που προέβαινε συστηματικά σε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων

Εξιχνιάστηκαν -76- περιπτώσεις απάτης

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 1-3-2021 στη Νέα Ιωνία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Ιωνίας, 51χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν (2) εντάλματα σύλληψης και (3) καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες. Συνεργοί του συλληφθέντος τυγχάνουν δύο ημεδαποί και αλλοδαπός, οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη, μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, ο 51χρονος από το 2018 είχε αναπτύξει την εγκληματική του δράση την ευρύτερη περιοχή της Αττικής, προβαίνοντας συστηματικά σε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων.

Όσον αφορά τη μεθοδολογία, προσέγγιζε στον δρόμο ηλικιωμένα άτομα και προσποιούμενος τον Διευθυντή Τραπεζικού καταστήματος ή ότι ανήκει στο ευρύτερο συγγενικό ή φιλικό περιβάλλον τους, τους εξαπατούσε και τους έπειθε να του παραδώσουν την τραπεζική τους κάρτα και τον αριθμό PIN . Κάποιες φορές τους επέστρεφε κάρτα άλλου ατόμου (προηγουμένου θύματος), αντί της δικής τους.

Στη συνέχεια, με την αφαιρεθείσα κάρτα προέβαινε σε αναλήψεις χρηματικών ποσών και σε αγορά προϊόντων. Σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις, αγόραζε με τις αφαιρεθείσες κάρτες, από περίπτερα και μίνι μάρκετ, προπληρωμένες κάρτες, τις οποίες χρησιμοποιούσε για συμμετοχή σε παιχνίδια στοιχηματισμού.

Από την προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν -76- περιπτώσεις απάτης, με τη συνολική ζημιά τον παθόντων να υπερβαίνει τις -175.000- ευρώ.

Στην κατοχή του, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -13- κάρτες διαφόρων Τραπεζών και χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.