Σοβαρό περιστατικό στον Εβρο -Τούρκος στρατιώτης στόχευσε και πυροβόλησε Γερμανούς της Frontex

Ένα σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμό σημειώθηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο, όπως μεταδίδει το γερμανικό Der Spiegel.

 

Σύμφωνα με την γερμανική ιστοσελίδα, Τούρκοι στρατιώτες στόχευσαν Γερμανούς αξιωματικούς και πυροβόλησαν. Όπως σημειώνεται, υπήρξε τουλάχιστον ένας πυροβολισμός όπως προκύπτει από εσωτερικό έγγραφο του ευρωπαϊκού οργανισμού προστασίας των συνόρων Frontex, το οποίο είδε το Spiegel. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματίες. Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, ένας Γερμανός συνοριοφύλακας άκουσε τον πυροβολισμό από την τουρκική πλευρά των συνόρων την Τρίτη το βράδυ και ειδοποίησε αμέσως.

 

Τι φέρεται να έγινε στον Έβρο: Spiegel -Πρώτα πυροβολισμός, μετά ένα μεσαίο δάχτυλο

 

 

Σύμφωνα με το Spiegel, μέσα από ένα ζευγάρι κιάλια, οι Γερμανοί συνοριοφύλακες είδαν έναν Τούρκο στρατιώτη να στοχεύει με αυτόματο όπλο στην ελληνική πλευρά. Τότε ο Τούρκος στρατιώτης έδειξε το δεξί μεσαίο δάχτυλό του και επέστρεψε στη σκηνή του. Άλλοι στρατιώτες του φώναζαν «έλα, έλα». Λίγο αργότερα, εμφανίστηκαν έξι ακόμη Τούρκοι στρατιώτες και για άλλη μια φορά στόχευσαν με τα όπλα τους στους Γερμανούς και τους Έλληνες συνοριοφύλακες.

 

Επιβεβαιώνει τον πυροβολισμό στον Έβρο το γερμανικό ΥΠΕΣ

Το συμβάν, που σύμφωνα με το δημοσίευμα σημειώθηκε κοντά στο Τυχερό Έβρου, στα ελληνοτουρκικά σύνορα επιβεβαίωσε το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών. «Ένας Τούρκος στρατιώτης πυροβόλησε στις 19:15 το απόγευμα της Τρίτης, όταν Γερμανοί αξιωματικοί βρίσκονταν στην άλλη πλευρά των συνόρων. Οι Γερμανοί βρίσκονται στην Ελλάδα ως μέρος της αποστολής της Frontex».

 

Όπως σημειώνει το Spiegel, οι σχέσεις μεταξύ Frontex και της Τουρκίας είναι από καιρό τεταμένες. Την επομένη του περιστατικού, ο Έλληνας υφυπουργός Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος τηλεφώνησε στον επικεφαλής της Frontex Fabrice Leggeri. Μεταξύ άλλων, συζήτησαν τη δυνατότητα αποστολής περαιτέρω αξιωματούχων του Frontex στην Ελλάδα. Ο αριθμός των προσφύγων που προσπαθούν να διασχίσουν τα χερσαία σύνορα ή στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου αυξάνεται συνήθως το καλοκαίρι.

 

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/toyrkos-stratiotis-pyrobolise-germanoys-ebro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.