Πρώην μέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας αποκαλύπτει το σχέδιο του Ερντογάν

Ένα πρώην μέλος του Συμβουλίου της Shura  (Διεθνές Δίκτυο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας), εν ονόματι Salah al-Haddad, αποκάλυψε μυστικό σχέδιο της τρομοκρατικής οργάνωσης και του διεθνούς δικτύου της, σε Λιβύη και Βόρειο Αφρική. Το σχέδιο σκοπεύει να το ολοκληρώσει ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Erdogan το 2028.

 

(Λιβύη, 1 Ιουνίου 2020) Ο Salah al-Haddad, ο οποίος ήταν μέλος του Συμβουλίου της Shura (Διεθνές Δίκτυο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας) μέχρι το 2002 όπου έφυγε από την Ισλαμική οργάνωση, σε συνέντευξή του την Κυριακή στην ιστοσελίδα Αl-Ain News αποκάλυψε πως η τρομοκρατική οργάνωση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας λειτουργεί με βάση ένα πλάνο που σχεδιάστηκε το 2006 , με σκοπό να ελέγξει την Λιβύη και την Βόρειο Αφρική. Ο Erdogan το αποκάλυψε το 2018 στην Κωνσταντινούπολη κατά την 90η επέτειο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

 

Άφησε να εννοηθεί πως ο Erdogan θέλει να εορτάσει τα 100 χρόνια ιδρύσεως της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Τρίπολη, την πρωτεύουσα της Αδελφότητας στη Βόρειο Αφρική.

 

 

Ωστόσο, το διεθνές τρομοκρατικό σχέδιο αναπτύχθηκε λεπτομερώς όταν ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης LNA έφτασε στα περίχωρα της πρωτεύουσας της Λιβύης (Τρίπολη). Στη συνέχεια, η Αδελφότητα αποκάλυψε το διεθνές της σχέδιο και δεσμεύθηκε να κάψει όλη την Βόρεια Αφρική αν χρειαστεί να το φέρει εις πέρας. Ο Khaled al-Misri, επικεφαλής του αποκαλούμενου Συμβουλευτικού Ανώτατου Συμβουλίου της Επικράτειας, αποκάλυψε το σχέδιο αυτό στις 22 Μαρτίου στην Μόσχα σε τηλεοπτική συνέντευξη.

 

”Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Βορειοαφρικανικό παράρτημα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας είναι μοναδική, καθώς ανέλαβε την υλοποίηση του σχεδίου το 2028. Αυτό έχει καταστήσει την Λιβύη σημαντικό καταφύγιο για όλους τους ηγέτες, τις πολιτοφυλακές και τις οργανώσεις της Αδελφότητας, μαζί με τους συμμάχους της σε περιφερειακές και Δυτικές χώρες, οι οποίοι επιδιώκουν θέσουν την Αδελφότητα ως Κυβερνητική Δύναμη στην Λιβύη”.

Υποστήριξε επίσης ότι οι ”Νέο-Οθωμανοί” υπό την ηγεσία του Erdogan, φιλοδοξούν να δημιουργήσουν στρατιωτικές βάσεις στην Λιβύη ως εφαλτήριο για την Τουρκία αλλά και για τις οργανώσεις που στηρίζει, με σκοπό να αποσταθεροποιήσουν τις χώρες της περιοχής και να υπονομεύσουν τα καθεστώτα τους, με σκοπό τον έλεγχο της Μεσογείου μέσω της Λιβύης.  ”Με αυτό τον τρόπο είναι ικανοί να πολιορκήσουν την Ευρώπη και να στραγγαλίσουν την Αίγυπτο με την οποία έχουν οικονομικές και ιδεολογικές σχέσεις”, πρόσθεσε ο al-Haddad.

Ανέφερε πως, ”Η διεθνής τρομοκρατική οργάνωση έδωσε εντολή στην Τουρκία, στον Erdogan συγκεκριμένα ο οποίος αποτελεί μέλος του Διεθνούς Δικτύου, να παρέμβει στρατιωτικά στην Λιβύη. Αυτό ξεκίνησε το 2012 σχετικά απότομα. Η Τρίπολη είναι το τελευταίο οχυρό και η κύρια βάση του στην Βόρεια Αφρική”.

 

Εστίασε την προσοχή του στο γεγονός πως οι περισσότερες συναντήσεις της Μουσουλμανικής Αδελφότητας έλαβαν μέρος στην Τουρκία, ακόμα και πριν την έναρξη της προεδρίας Erdogan το 2002.

 

 

Το 2006, η διεθνής τρομοκρατική οργάνωση εκμεταλλεύτηκε όλες τις δυνατότητες που είχε στην διάθεσή της για το υποκατάστημα της Λιβύης, με σκοπό να διεισδύσει στα ζωτικά της όργανα και στους θεσμούς του κράτους , όπως τα φιλανθρωπικά ιδρύματα, η Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Ίδρυμα Φιλανθρωπίας και Ανάπτυξης του Καντάφι.

 

Ο Al-Haddad εξήγησε πως όλα αυτά έγιναν υπό το κάλυμμα της διαδοχής του Καντάφι, η οποία περιελάμβανε τον υιό του Saif Al-Islam. Ο Saif Al-Islam φιλοξένησε και στήριξε την Μουσουλμανική Αδελφότητα με σκοπό να παγιώσει την εξουσία του ο ίδιος στην Λιβύη και να ενδυναμώσει την φερόμενη ανάπτυξη στην χώρα.

 

Τα γεγονότα του Φεβρουαρίου του 2011 επρόκειτο να ξεκινήσουν την πραγματική ενδυνάμωση της Αδελφότητας στην εξουσία, η οποία κατάφερε να ελέγξει τους θεσμούς της κυβέρνησης ιδίως τις  υπουργικές και τραπεζικές εξουσίες, όπως η Κεντρική Τράπεζα της Λιβύης, η Λιβυκή Εταιρεία Επενδύσεων, η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου, η Λιβυκή Εξωτερική Τράπεζα και Λιβυκή Εταιρεία Τεχνολογίας και Πληροφοριών.

 

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

 

πηγή: almarsad.cοm, infognomonpolitics.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.