Πρόσκληση συμμετοχής μελών ΕΜΠΑ στις Επιτροπές Ελέγχου Αξιολόγησης για την επίσπευση της αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων που υποβάλλονται προς υπαγωγή στα καθεστώτα του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016.

Πρόσκληση συμμετοχής μελών ΕΜΠΑ στις Επιτροπές Ελέγχου Αξιολόγησης για την επίσπευση της αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων που υποβάλλονται προς υπαγωγή στα καθεστώτα του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016.

Με την Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, επισπεύδεται η διαδικασία ελέγχου αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων που υποβάλλονται προς υπαγωγή στα καθεστώτα ενίσχυσης του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016 και αυξάνεται ο αριθμός των Επιτροπών Ελέγχου Αξιολόγησης.

 

Προσκαλούμε όλα τα μέλη του Εθνικού Μητρώου Πιστοποιημένων Αξιολογητών (ΕΜΠΑ) να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική κλήρωση επιλογής των μελώνγια την στελέχωση των Επιτροπών έως την Παρασκευή  2 Απριλίου. Έχει ήδη σταλεί σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα από την Διεύθυνση Αναπτυξιακών Νόμων προς τα μέλη ΕΜΠΑ και η δήλωση συμμετοχής γίνεται απαντώντας θετικά στο εν λόγω μήνυμα.

Σημειώνεται ότι, για τα μέλη του ΕΜΠΑ που θα δηλώσουν συμμετοχή στις Επιτροπές δεν αναστέλλεται το δικαίωμα να λειτουργούν και ως αξιολογητές σε επενδυτικά σχέδια.  Επίσης, τα μέλη του ΕΜΠΑ δύνανται να συμμετέχουν σε Επιτροπές περισσότερες του ενός φορέα εφαρμογής του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016.

 

Οι εργασίες των επιτροπών θα διενεργούνται μέσω του ΠΣΚΕ και οι συνεδριάσεις θα γίνονται με τηλεδιάσκεψη.

 

Διευκρινίζεται ότι όσα μέλη, ανταποκρινόμενα σε προηγούμενες προσκλήσεις, έχουν δηλώσει την επιθυμία τους να μετέχουν στις Επιτροπές Ελέγχου Αξιολόγησης καθώς και όσα μέλη μετέχουν ήδη σε Επιτροπές, θα πρέπει να ανανεώσουν, εφόσον επιθυμούν, το ενδιαφέρον τους, απαντώντας στο ηλεκτρονικό μήνυμα.

Μειώνουμε δραστικά την γραφειοκρατία και επιταχύνουμε τις υπαγωγές των επενδυτικών σχεδίων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.