Πρόγραμμα Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κατά την επίσκεψή του στη Βαρσοβία

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης μεταβαίνει σήμερα στη Βαρσοβία, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης της Πολωνίας κ. Mariusz Kamiński, ενώ θα επισκεφθεί τα κεντρικά γραφεία της Frontex και θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της, κ. Fabrice Leggeri. 

Η συνάντηση ανάμεσα στον κ. Μηταράκη και τον κ. Kamiński θα γίνει, αύριο, Παρασκευή 26/02/2021 και οι συνομιλίες με τον κ. Kamiński αφορούν στον συντονισμό των θέσεων και την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Πολωνίας,  στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη για το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου.  

Αμέσως μετά, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου θα επισκεφθεί τα κεντρικά γραφεία της Frontex, όπου θα συζητήσουν με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της, κ. Fabrice Leggeri για την κατάσταση που επικρατεί στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της χώρας και κατ’ επέκταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου θα συνοδεύσει ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.