Πολιτική ορθότητα: Η τρίτη (και φαρμακερή) μορφή ολοκληρωτισμού

Γράφει ο Γιώργος Τσουμάνης, Φοιτητής ΑΕΑ Βέλλας Ιωαννίνων

πηγή: http://lastpoint.gr/politiki-orthotita-i-triti-kai-farmakeri-morfi-oloklirotismou/?fbclid=IwAR2LQj3EXJcAAP_GAKBFJsC1-DM9UDSKnJrbWS4gAENDmShYYrRdC6CrcdU

Όλως τυχαίως μετά την ήττα Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ βλέπουμε να κυριαρχεί ένας ολοκληρωτισμός απέναντι σε καθετί που είναι αντίθετο στην πολιτική ορθότητα. Βλέπουμε μια δικτατορία των Social Media. Πρώτο προφίλ που έπεσε στο Twitter δεν ήταν άλλο από το προφίλ του εν ενεργεία ακόμη Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Αμέσως μετά το Twitter ακολούθησε το Facebook και το Instagram. Ο λόγος που οδηγήθηκαν οι εφαρμογές στην πράξη αυτή ήταν η υποτιθέμενη ρητορική μίσους του Προέδρου Τραμπ. Είναι αστείο να οδηγούνται σε τέτοιες πρακτικές όταν επιτρέπεται από τους ίδιους να έχουν προφίλ τρομοκράτες του ISIS, αναρχικοί, δολοφόνοι κλπ.

Βέβαια δεν έμειναν εκεί! Δεκάδες προφίλ Συντηρητικών Ρεπουμπλικάνων έπεσαν σε αυτές τις εφαρμογές. Παγκόσμια ξεκίνησαν άνθρωποι να οδηγούνται σε άλλες εφαρμογές και θεωρώ πως αυτό είναι θετικό για να χτυπηθεί το μονοπώλιο κάποιων εφαρμογών. Όμως η GOOGLE, AMAZON και APPLE απέκλεισαν το Parler (ανταγωνιστή του Twitter) βέβαια υπάρχουν και άλλες εφαρμογές ελεύθερες (προς το παρόν).

Ξαφνικά πριν λίγες εβδομάδες η Disney μπλόκαρε αγαπημένα κινούμενα σχέδια. Αυτά είναι οι “Αριστόγατες”, ο “Πίτερ Παν” και ο “Ντάμπο το ελεφαντάκι”, η “Λαίδη και ο Αλήτης”, το “βιβλίο της Ζούγκλας”. Το περιεχόμενο τους χαρακτηρίστηκε ρατσιστικό και ακατάλληλο για παιδιά.

Η ίδια εταιρεία απολύει την αγαπημένη ηθοποιό Τζίνα Καράνο για μια δήθεν αντισημιτική της ανάρτηση. Συγκεκριμένα γράφει: «Οι Εβραίοι ξυλοκοπούνταν στους δρόμους, όχι από τους Ναζί στρατιώτες αλλά από τους γείτονές τους… ακόμη και από παιδιά. Επειδή η ιστορία είναι αλλαγμένη, οι περισσότεροι σήμερα δεν καταλαβαίνουν ότι για να φτάσουν στο σημείο οι Ναζί στρατιώτες να μπορούν εύκολα να συλλαμβάνουν χιλιάδες Εβραίους, η κυβέρνηση έκανε πρώτα τους γείτονές τους να τους μισούν απλώς και μόνο επειδή ήταν Εβραίοι. Πώς διαφέρει αυτό από το να μισείς κάποιον για τις πολιτικές του απόψεις;». Τόλμησε δηλαδή να υποστηρίξει πως το να είναι κανείς Ρεπουμπλικάνος αυτή την εποχή είναι σαν να είναι Εβραίος την εποχή του Ολοκαυτώματος.

Βλέπουμε δηλαδή την τακτική ολοκληρωτικών καθεστώτων να κυριαρχεί. Όμως αυτή την φορά με κάποια “δημοκρατική” μορφή. Η ανθρωπότητα έχει γνωρίσει μέχρι τώρα μαύρο φασισμό όπως αυτός διαμορφώθηκε από τους Χίτλερ, Μουσολίνι κλπ. Επίσης τον κόκκινο φασισμό δηλαδή τον κομμουνισμό ισάξιος αν όχι χειρότερος όπως θεωρούν κάποιοι. Κύριοι εκπρώσοποί του ο Στάλιν, ο Μάο κλπ. Σήμερα ο ολοκληρωτισμός εκ των ορθολογιστών θυμίζει αρκετά τις τακτικές των προηγουμένων. Κλείνω το άρθρο με ένα ρητό του 40ου Προέδρου των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρήγκαν: “If fascism ever comes to America, it will come in the name of liberalism.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.