Μέχρι τις 15 Μαρτίου θα ισχύουν οι νέες βεβαιώσεις κίνησης, που εκδόθηκαν μέχρι χθες 8/3

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Μέχρι και την Δευτέρα 15/03/2021 θα ισχύουν οι βεβαιώσεις κίνησης εργαζομένων, ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων, επιτηδευματιών και μελών οργάνωσης διοίκησης για την εκτέλεση της εργασίας τους που εκδόθηκαν μέχρι τη Δευτέρα 08/03/2021 και ώρα 16:00. Στην περίπτωση αυτή, οι εργοδότες οφείλουν να εφοδιάσουν τους εργαζόμενους με νέες βεβαιώσεις κίνησης οι οποίες δύνανται να έχουν διάρκεια ισχύος από 16/3/2021 και όχι πέραν των 14 ημερών.

Οι βεβαιώσεις κίνησης που εκδόθηκαν από τη Δευτέρα 08/03/2021 και ώρα 16:01 και εφεξής δύνανται να έχουν ισχύ έως 14 ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι δεν χορηγείται βεβαίωση κίνησης σε όσους εργαζόμενους βρίσκονται σε α) καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας, β) τηλεργασία και γ) νόμιμη άδεια, και οι οποίοι μπορούν να μετακινούνται μόνο μέσω της χρήσης των 6 ειδικών κατηγοριών, που επιτρέπουν την κατ΄ εξαίρεση μετακίνηση πολιτών με αποστολή SMS στο 13033.

Οι κλειστές επιχειρήσεις με εντολή δημόσιας αρχής, βάσει ΚΑΔ, μπορούν να χορηγούν τις αντίστοιχες βεβαιώσεις μόνο σε όσους εργαζόμενους απασχολούνται σε επιτρεπόμενες δραστηριότητές τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.