Η ρεαλιστική πρόταση για γρήγορη ενίσχυση των ΕΔ που μένει αναπάντητη! Αντιναύαρχος ε.α Β.Μαρτζούκος

https://www.youtube.com/watch?v=p4Z-BJ0t0eo&feature=emb_title

 

Υπάρχουν πολλοί πολίτες που έχουν κουραστεί από τις αναλύσεις για την Τουρκία και τον Ερντογάν. Τι είναι η Τουρκία και ποιος είναι ο Ερντογάν, είναι αλήθεια θέματα που έχουν αναλυθεί σ΄ όλες τους τις εκδοχές. Τι κάνουμε είναι το ερώτημα και αν υπάρχουν προτάσεις για να αντιμετωπιστεί η τουρκική επιθετικότητα. Η οποία σε μεγάλο βαθμό αποδίδεται στην υπεροχή που έχει αποκτήσει ή νομίζει ότι έχει η Τουρκία σε επίπεδο εξοπλισμών.

 

Προτάσεις υπάρχουν, αλλά καμία δεν φαίνεται να εξετάζεται από τις ελληνικές κυβερνήσεις, οι οποίες ανεξήγητα επιμένουν να αποφασίζουν για τον εξοπλισμό της χώρας με κυρίαρχο κριτήριο, όχι τις επιχειρησιακές ανάγκες των ΕΔ, αλλά τη “διπλωματία των εξοπλισμών”.

 

Ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ινστιρούτου Στρατηγικών Μελετών, Αντιναύαρχος ε.α Βασίλης Μαρτζούκος, μιλά στο Militaire.gr για μία ολοκληρωμένη πρόταση- μελέτη με θέμα τον “γρήγορο” αλλά αξιόπιστο εξοπλισμό της χώρας. Μελέτη κοστολογημένη , με χρονοδιάργαμμα πλήρους υλοποίησης τα 5 χρόνια. Όποιος την έχει διαβάσει έχει διαπιστώσει ότι είναι μια πρόταση ρεαλιστική, που μπορεί να έχει αποτελέσματα από τα πρώτα χρόνια υλοποίησης της.

 

Που βρίσκεται αυτή η μελέτη; Έχει κατατεθεί όπου έπρεπε να κατατεθεί. Ποια είναι η απάντηση; Το ΕΛΙΣΜΕ και ο κ.Μαρτζούκος την αναμένουν! Έχουν ενδιαφέρον όσα λέει στη συνέντευξή του στο Militaire.

 

Πηγή: https://www.militaire.gr/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.