Δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα σχετικά με τη σημερινή εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για πρόσθετη εκταμίευση πόρων, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, προς την Ελλάδα από το Πρόγραμμα SURE για τη στήριξη της απασχόλησης

«Λιγότερο από δύο μήνες μετά το αίτημα που υπέβαλε η Ελληνική Κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διάθεση πρόσθετων – αδιάθετων σε ευρωπαϊκό επίπεδο – πόρων από το Πρόγραμμα SURE, η Επιτροπή εισηγήθηκε σήμερα τη διάθεση επιπλέον ποσού, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, για τη χώρα μας.

Έτσι, μαζί με τα 2,7 δισ. ευρώ που έχουν ήδη εκταμιευθεί προς την Ελλάδα από το Πρόγραμμα, η συνολική ενίσχυση, με σκοπό τη στήριξη της απασχόλησης, θα ανέλθει στα 5,2 δισ. ευρώ.

Τα χρήματα του Προγράμματος αποτελούν δάνειο, με εξαιρετικά χαμηλό έως μηδενικό κόστος δανεισμού, και καλύπτουν μέτρα στήριξης εργαζομένων και εργοδοτών, τα οποία τέθηκαν σε εφαρμογή από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού και την κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τίθενται σε προσωρινή αναστολή, την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εποχικά εργαζόμενων και την υλοποίηση του προγράμματος “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”.

Η Κυβέρνηση λειτουργεί, και θα συνεχίσει να λειτουργεί, με όρους οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής ανταποδοτικότητας, αξιοποιώντας στον βέλτιστο βαθμό τους εγχώριους και ευρωπαϊκούς πόρους, προκειμένου οι επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να είναι όσο το δυνατόν μικρότερες και η κοινωνία και η οικονομία να ανακάμψουν το ταχύτερο δυνατό».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.