Skip to content

Αρσάκεια Σχολεία: Εισαγγελική παρέμβαση μετά την επιστολή εκατοντάδων αποφοίτων

Αρσάκεια Σχολεία: Εισαγγελική παρέμβαση μετά την επιστολή εκατοντάδων αποφοίτων

Ξεκινά έρευνα με στόχο τη διερεύνηση καταγγελιών 285 αποφοίτων των Αρσακείων Σχολείων περί παρενοχλήσεων από εκπαιδευτικούς

 
Newsroom
26.2.2021 | 17:22

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, με αντικείμενο την διερεύνηση καταγγελιών 285 αποφοίτων των Αρσακείων Σχολείων περί σεξουαλικών, ψυχολογικών και λεκτικών προσβολών από εκπαιδευτικούς.

Μετά την υποβολή του αιτήματος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, που προανήγγειλε σήμερα ο πρόεδρος καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης, η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας. Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στον Εισαγγελέα πρωτοδικών Γιώργο Νούλη.

Οι 285 απόφοιτοι από το 1994 έως το 2018, σε επιστολή τους προς την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, που δημοσιοποιήθηκε χθες, αναφέρουν ότι γνωρίζουν για σεξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές που έχουν υποστεί μαθητές και μαθήτριες από συγκεκριμένους καθηγητές και καθηγήτριες των Αρσακείων. 

Κάνουν λόγο για «μια διαχρονική νοοτροπία κάποιων και παντελή έλλειψη παιδαγωγικών ορίων ορισμένων εκπαιδευτικών, που σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με τις πρακτικές ενός προστατευμένου σχολικού περιβάλλοντος.»

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Μπαμπινιώτης το αίτημα που κατατέθηκε υπό την μορφή αναφοράς στην Εισαγγελία είναι «να κληθούν ένας προς έναν οι 285 απόφοιτοι των Αρσακείων Σχολείων που υπογράφουν την επίμαχη ανακοίνωση που διοχετεύθηκε στα ΜΜΕ προκειμένου να συγκεκριμενοποιήσουν τις καταγγελίες τους για να διερευνηθούν αυτές αρμοδίως από την Εισαγγελία Αθηνών». 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Designed using Magazine News Byte. Powered by WordPress.