Αμφιβολίες του εσωτερικού κόσμου (περί ψυχής)

Αγαπητέ αναγνώστη,

 

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ όσο φιλοσοφικό ή φολκλορικό και αν φαίνεται πως στην καθημερινότητά σου τείνεις να αμφιταλαντεύεσαι με το μέσα σου και να διχάζεσαι;

 

Πολλές φορές αυτό πηγάζει δίχως την θέλησή σου και αισθάνεσαι να σε καταβάλλει. Γνώμονας πάντα στην πορεία αυτή των σκέψεων σου δεν είναι κατ’ ανάγκη κάποιο γεγονός με αρνητικό χαρακτήρα, αλλά γενικότερα η έμφυτη τάση μέσα σου να προσδιορίζεις κάτι – κατά περίπτωση αρνητικά πολλές φορές – και έπειτα να αμφιβάλλεις για το κατά πόσο είναι καλό ή όχι. Σίγουρα οι αμφιβολίες μας είναι μια έμφυτη προδιάθεση όπου εσύ απλά καλείσαι να τις ισορροπήσεις και να τιθασεύσεις το πρόσημό τους. Από τη στιγμή που ήρθες σε αυτόν τον κόσμο και για όσο θα ζεις θα αμφιβάλλεις για όλα, σημασία έχει να μπορείς να οργανώσεις τον εσωτερικό σου κόσμο, τις σκέψεις σου και την ψυχή σου.

 

Σκέψου, πως η ισορροπία είναι κάτι αρκετά δύσκολο, τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά, όπου μέσω της καθημερινής τριβής θα φτάσεις σε ένα σημείο να αμφιβάλλεις για εσωτερικά ζητήματα που με το πέρας των χρόνων θα αυξάνονται, τότε εσύ οφείλεις να κάνεις εκείνα τα πράγματα να αλλάξεις το μέσα σου. Η χρυσή τομή είναι στο μπορείς να επιλύεις αυτά τα ζητήματα που σε απασχολούν και σε κυριεύουν όλο και περισσότερο προτού να φτάσεις να κάνεις την επιλογή. Η επιλογή είναι μια διαδικασία στην οποία πολλές φορές επικρατούν τα συναισθήματα και όχι λογική. Η λογική συνοδεύεται εν δυνάμει πάντα από τα δικά της περιθώρια αμφιβολίας που ούτως ή άλλως είναι δύσκολο να αγνοήσεις.

 

Ξεκίνα από μέσα σου για ότι σε κάνει να αμφιβάλλεις, δούλεψε με αυτό. Περιμένω νέα σου!

 

Με εκτίμηση,

Σπυριδούλα Παπακώστα

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.