ΑΑΔΕ: Τροποποίηση της απόφασης "Διαδικασία και Δικαιολογητικά Απόδοσης ΑΦΜ/ Μεταβολή Στοιχείων και Έναρξης/ Μεταβολή και Διακοπή Επιχειρηματικής Δραστηριότητας"

Με απόφαση της ΑΑΔΕ, που αφορά στις διαδικασίες απόδοσης ΑΦΜ και μεταβολής ατομικών στοιχείων φυσικών προσώπων καθώς και στις διαδικασίες έναρξης, μεταβολής και διακοπής στοιχείων επιχείρησης φυσικών και νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων, επέρχονται μεταβολές σε βασικές διατάξεις αυτής, όπως: δυνατότητα δήλωσης  ταχυδρομικής θυρίδας, προσκόμιση αποδεικτικού ηλεκτρονικής υποβολής δήλωσης πληροφοριακών στοιχείων για τη δωρεάν παραχώρηση του χώρου της έδρας ή των εγκαταστάσεων της επιχείρησης, κατάργηση της προσκόμισης δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ως στοιχείο ταυτοποίησης από τους Έλληνες υπηκόους, διευκρίνιση του όρου της απαιτούμενης πλειοψηφίας για την υπογραφή του Πρακτικού της Γενικής Συνέλευσης επί της άτυπης ένωσης συνιδιοκτητών κτιρίου, δυνατότητα διακοπής ατομικής επιχείρησης αποβιώσαντος με οίκοθεν διαδικασίες από τη Φορολογικής Διοίκηση.
 
ESM: Μεταβίβασε στην Ελλάδα το ποσό των 644 εκ. ευρώ στο πλαίσιο της έκτης δόσης ελάφρυνσης του χρέουςO Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας ολοκλήρωσε τη μεταβίβαση στην Ελλάδα του ποσού των 644 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή στο Twitter του, πρόκειται για την έκτη δόση των κερδών που είχαν κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα, στο πλαίσιο των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. “Πράσινο” φως για την εκταμίευση της δόσης είχε δώσει το Eurogroup στις 6 Δεκεμβρίου, μετά τη 12η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.