Ψηφιακή έκθεση “ΠΑΘΗ ΤΑ ΣΕΠΤΑ μέσα από τις συλλογές του Βυζαντινού & Χριστιανικού Μουσείου” (Από 15 Απριλίου 2020)

Στην προσπάθεια μετατροπής ενός αναγκαστικού εγκλεισμού σε περίοδο γόνιμης περισυλλογής και αναστοχασμού, το Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο επιχειρεί για πρώτη φορά μια ψηφιακή έκθεση με τίτλο: “ΠΑΘΗ ΤΑ ΣΕΠΤΑ μέσα από τις συλλογές του Βυζαντινού & Χριστιανικού Μουσείου”. Την έκθεση απαρτίζουν 95 γνωστά και άγνωστα μουσειακά έργα σχετικά με το Πάθος την Ταφή και την Ανάσταση του Ιησού. Αυτή η ξεχωριστή ψηφιακή παρουσίαση μουσειακών αντικειμένων διαφορετικών τόπων, εποχών, τεχνοτροπιών και υλικών φιλοδοξεί να συμβάλλει σε μια σφαιρικότερη κατανόηση της ανά τους αιώνες εικονογράφησης των κορυφαίων γεγονότων της Θείας Οικονομίας, όπως αυτά περιγράφονται από τις Ιερές Γραφές. Τα έργα, στην πλειοψηφία τους φορητές εικόνες, κατανέμονται θεματικά σύμφωνα με τη χρονική αλληλουχία των ιστορικών γεγονότων αλλά και των θεολογικών συμβολισμών τους, αρχίζοντας από το Σάββατο του Λαζάρου και καταλήγοντας στην Κυριακή του Πάσχα.

Την ψηφιακή αυτή έκθεση συνοδεύουν οι θερμότερες ευχές μας για την εν Χριστώ και κατά Χριστόν σωματική, ψυχική και πνευματική συνανάσταση όλων μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.