Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας & Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης: Ανάγκη μιας αληθινής Περιβαλλοντικής Αναγέννησης στη μετά-κορωνοϊό εποχή

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), σε συνέχεια των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Σε έναν από τους εμβληματικότερους αρχαίους οικισμούς της χώρας, αυτόν του Ραμνούντα, ο ταλαντούχος πιανίστας Στέλιος Κερασίδης, παροτρύνει τους πολίτες, με τη νέα του σύνθεση «Το Βαλς της Αναγέννησης», να μη χάσουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μια νέα περιβαλλοντική συνείδηση για ένα πιο πράσινο και καλύτερο μέλλον που έχουμε ανάγκη σήμερα.

Η εποχή της πανδημίας μάς έκανε να αναλογιστούμε τους κινδύνους, αλλά και τις ευκαιρίες για το μέλλον της ανθρωπότητας και του πλανήτη. Η κλιματική αλλαγή αποτελεί την επόμενη μεγάλη, παγκόσμια πρόκληση, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε συλλογικά και με αίσθημα ευθύνης για τις σημερινές, αλλά και τις επόμενες γενιές. Η υπερθέρμανση του πλανήτη, η προστασία της βιοποικιλότητας, η μείωση των εκπομπών αεριών του θερμοκηπίου, η μεγαλύτερη διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και η αύξηση της ανακύκλωσης είναι, παγκοσμίως, μερικά από τα σημαντικότερα θέματα που καλούμαστε να διαχειριστούμε άμεσα και συνεκτικά.

O Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, στο μήνυμά του για τη φετινή Ημέρα Περιβάλλοντος τόνισε: «Υπενθυμίζουμε το χρέος μας και αναλαμβάνουμε το καθήκον που έχουμε απέναντι στις επόμενες γενιές να τους παραδώσουμε έναν πλανήτη καλύτερο, πιο ασφαλή, πιο καθαρό, υιοθετώντας ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, στο οποίο το περιβάλλον θα αποτελεί τον κινητήριο μοχλό για μια βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη. Προϋπόθεση για ένα καλύτερο μέλλον είναι η λελογισμένη χρήση των πόρων, η μείωση της χρήσης πλαστικών, η ενσωμάτωση της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας στην καθημερινότητά μας και φυσικά η άμεση ανάληψη στοχευμένων πρωτοβουλιών, συλλογικά και ατομικά, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης».

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος του ΕΟΑΝ, Νίκος Χιωτάκης, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Κάνουμε ρουτίνα μας την καθημερινή  ανακύκλωση  των συσκευασιών  χαρτιού, γυαλιού, πλαστικού, αλουμινίου, των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, των μπαταριών, αξιοποιώντας τα χιλιάδες σημεία και τους ειδικούς κάδους που είναι τοποθετημένοι σε όλη την Ελλάδα. Ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης «βγαίνει μπροστά», με δράσεις ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για να κάνουμε την ανακύκλωση στάση ζωής. Κάνουμε δική μας καθημερινότητα την ανακύκλωση και τιμούμε με πράξεις την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2021».

Το βίντεο είναι μια συμπαραγωγή του Δήμου Μαραθώνα (εφορία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.