ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΑRCO POLO ΕΝΑΡΞΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ

Τα βραβεία Τουρισμού Marco Polo δημιουργήθηκαν το 2019 από τις 17 χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Κίνας «17 + 1»: (Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχική Δημοκρατία, Εσθονία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία και Σλοβακία).

Για 3η συνεχή χρονιά, η Πρωτοβουλία 17+1 για την τουριστική συνεργασία, αποστέλλει πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για το Τουριστικό Βραβείο Μarco Polo. Όπως και τα προηγούμενα έτη, το Χρυσό, Αργυρό και Χάλκινο Βραβείο θα αναγνωρίζουν τη συμβολή ιδιωτικών επιχειρήσεων – ταξιδιωτικών πρακτόρων και ταξιδιωτικών γραφείων – που εδράζονται στις Χώρες ΚΑΕ μέλη της Πρωτοβουλία 17+1 και που έχουν υλοποιήσει τουλάχιστον ένα ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν ή υπηρεσία για Κινέζους επισκέπτες, εστιάζοντας στην τοπική ιστορία, τις παραδόσεις και την κουλτούρα της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης ή που στοχεύουν σε μια ομάδα ταξιδιωτών ειδικού ενδιαφέροντος. Τα τουριστικά προϊόντα ή υπηρεσίες θα πρέπει να περιλαμβάνουν τουλάχιστον τρεις από τις Χώρες ΚΑΕ και θα είναι όσα έχουν υλοποιηθεί/παρασχεθεί μετά τον Ιανουάριο του 2018.

Φέτος, η διεθνής κριτική επιτροπή θα δώσει έμφαση στις βιώσιμες και πράσινες πτυχές του προϊόντος, καθώς και στον σχεδιασμό του, με γνώμονα το σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες.
Εκτός από τη βασική κατηγορία Τουριστικού Βραβείου Marco Polo, θα απονεμηθεί και τιμητικό βραβείο, το οποίο μπορούν να διεκδικήσουν υποβάλλοντας αίτηση, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, οι οποίες προσφέρουν υπηρεσίες φιλικές προς τους Κινέζους επισκέπτες.

Οι νικητές θα φέρουν την ένδειξη «Marco Polo- βραβευμένο προϊόν, υπό την Πρωτοβουλία Κίνας/Χωρών ΚΑΕ για την τουριστική συνεργασία» για ένα έτος.

Οι ενδιαφερόμενοι τουριστικοί φορείς: ταξιδιωτικοί πράκτορες, ταξιδιωτικά γραφεία και ξενοδοχειακές μονάδες καλούνται να συμμετάσχουν. Όλο το σχετικό υλικό καθώς και τυχόν συμπληρωματικές πληροφορίες σχετικά με το τουριστικό Βραβείο Marco Polo είναι διαθέσιμες από το Συντονιστικό Κέντρο για τον Τουρισμό (CEE Center), στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: tcc@mfa.gov.hu. Το Συντονιστικό Κέντρο για τον Τουρισμό δύναται να προσφέρει, επίσης, καθοδήγηση εξ αποστάσεως στους αιτούντες που το επιθυμούν, κατά τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων. Η χρονική διάρκεια υποβολής των αιτήσεων ορίζεται από τις 15 Μαρτίου έως τις 30 Ιουνίου τ.έ.

Περαιτέρω πληροφορίες στα συν. έντυπα συμμετοχής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.