Το παραμύθι της Κυριακής στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο - «Ιστορίες από 4 εποχές»

Το πρόγραμμα προσφέρει δημιουργική κάλυψη μέρους του ελεύθερου χρόνου των παιδιών με στόχο να τα προσελκύσει αβίαστα και να τα μυήσει, ώστε αυτός ο τομέας που λέγεται Επίσκεψη στα Μουσεία να γίνει μέρος δημιουργικό του ελεύθερου χρόνου τους και στο μέλλον, στην ενηλικίωση. Η πρωτοβουλία εδώ πέφτει στην οικογένεια στην οποία προφέρεται μια πρωινή βόλτα/ έξοδος /διέξοδος και συνάμα διασκέδαση και αβίαστη εκπαιδευτική γνώση για τα μικρά παιδιά τους (5 έως 12 ετών) τις Κυριακές. Έτσι, μία ή δύο Κυριακές κάθε μήνα παρουσιάζεται μέσα στο Μουσείο ένα παραμύθι. Μια ιστορία διαφορετική κάθε φορά που αναφέρεται σε ένα συγκεκριμένο αρχαίο έργο.

Προβολή παρουσίασης και συζήτηση με την υπεύθυνη αρχαιολόγο


Την Κυριακή 21 Μαρτίου 2010, ανήμερα της εαρινής ισημερίας, είναι η κατάλληλη στιγμή να αναρωτηθούμε: Γιατί αλλάζουν οι εποχές; Γιατί ο χειμωνιάτικος καιρός κρατάει τέσσερις μήνες; Γιατί τα λουλούδια βγαίνουν την άνοιξη και ποιος μας έμαθε να θερίζουμε τα δημητριακά το καλοκαίρι; Τι σχέση έχει η θεά Δήμητρα και η κόρη της Περσεφόνη με όλα αυτά; Με αφετηρία το περίφημο ελευσινιακό ανάγλυφο της Δήμητρας, της Κόρης και του Τριπτολέμου, οι αρχαίοι μύθοι μας δίνουν τις δικές τους ποιητικές απαντήσεις.
Ακολουθεί από αρχαιολόγο του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων οπτική πληροφόρηση με προβολή διαφανειών (Powerpoint) σχετκών με το θέμα της αφήγησης, χρήση αντιγράφων και δράση των παιδιών.
Γίνονται δύο παραστάσεις 11:00-12:00 και 12:15-13:15.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.