ΤΟ ΕΛΙΣΜΕ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: 😎😎😎

ΜΕ ΒΑΣΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ East med ΑΝΑΤΡΕΞΑΜΕ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΜΑΣ & ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΛΙΣΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΡΧΕΣ 2015.

« Την 10ετία 2000 η αμερικανική NOBLE σε συνεργασία με την εβραϊκή DELEK ανακάλυψαν στη θαλάσσια περιοχή του Ισραήλ το κοίτασμα φυσικού αερίου LEVIATHAN.

Το κοίτασμα αυτό καλύπτει πλήρως τις ενεργειακές ανάγκες του Ισραήλ & υπάρχει δυνατότητα εξαγωγών σημαντικών ποσοτήτων.

Η αρχική σκέψη ήταν να δημιουργηθεί ένας τερματικός σταθμός στο Ισρσήλ που να ψύχει το ΦΑ & να το μετατρέπει σε LNG.

Το έργο αυτό θα το χρηματοδοτούσε μία αυστραλιανή εταιρία με την οποία είχαν έρθει σε επαφή.

Ωστόσο η Επιτροπή Ανταγωνισμού του Ισραήλ χαρακτήρισε τη σύμπραξη αυτών των εταιριών ΚΑΡΤΕΛ & δεν τους έδωσε την άδεια.

Η συνέχεια ήταν να αποτανθούν στους Κύπριους οι οποίοι συνεργάζονταν με την noble, η οποία υποτίθεται ότι είχε βρει εκμεταλλεύσιμο κοίτασμα στο κυπριακό « οικόπεδο» 12.

Η περαιτέρω προοπτική ήταν να δημιουργήσουν τον τερματικό σταθμό στα «βασιλικά» στην Κύπρο.

Τότε πήραν «φωτιά» κάτι καθηγητάδες & έλεγαν του κόσμου τις υπερβολές περί ενεργειακής ανεξαρτησίας & για 100k θέσεις εργασίες & κάτι τέτοια.

Έλα όμως που υπήρχαν κάτι προειδοποιήσεις από συνεργάτες της καλής υπηρεσίας που λέγεται CIA ( όπως λέμε Τασία) στον πρόεδρο την noble.

Και ω του θαύματος στην επιβεβαιωτική γεώτρηση που έκανε η εταιρία στο οικόπεδο 12

6 μήνες μετά ( 4 – 2014) απεφάνθει αυτή τη φορά ότι το κοίτασμα Δεν είναι εκμεταλλεύσιμο & απεχώρησε.

Κατόπιν αυτών το περισσευούμενο ισραηλινό ΦΑ οι Εβραίοι το στέλνουν με αγωγό για υγροποίηση στο ΣΟΥΕΖ όπου βρίσκεται τερματικός Σταθμός της ΒP.

Σήμερα οι παράτες & συμμαχίες με Εβραίους , Αιγύπτιους κλπ δείχνουν κάποιες σκοπιμότητες, πολιτικές μάλλον & σίγουρα όχι άγνοια των πραγμάτων.

Θα μπορούσαμε να δεχτούμε άγνοια των δικών μας για το ιστορικό αλλά όχι των κυπρίων & των Εβραίων.

Και για την ιστορία:

Το αμερικάνικο LNG που «εξορύσσεται» από σχιστόλιθο με τη μέθοδο της υδραυλικής ρηγμάτωσης “fracking” έχει κόστος 40-50 $.

Με δεδομένο ότι στο πρόσφατο παρελθόν που οι τιμές του πετρελαίου & μοιραίως & του Φ.Α. ήταν χαμηλές όχι μόνο δεν υπήρχε αμερικανική παραγωγή αλλά πολλές εταιρίες όπως & τράπεζας βρέθηκαν στο χείλος της καταστροφής ή πτώχευσαν.

Τεκμαίρεται λοιπόν ότι οι αμερικανοί είναι σε συνεννόηση με τον Βλαδίμηρο & διαμορφώνουν σήμερα τις τιμές ανάλογα ώστε στην αγορά να μπει & το αμερικάνικο LNG.

ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Middle East Eye:

Οι ΗΠΑ εγκαταλείπουν τον αγωγό EastMed για τη μεταφορά ισραηλινού αερίου στην Ευρώπη

Με τίτλο «Οι ΗΠΑ εγκαταλείπουν αθόρυβα το έργο του αγωγού EastMed της Ελλάδας για τη μεταφορά ισραηλινού αερίου στην Ευρώπη» και υπότιτλο «Η Ουάσιγκτον λέει στην Αθήνα ότι δεν υποστηρίζει το σχέδιο επειδή δημιουργεί εντάσεις στην περιοχή με την Τουρκία» ο διαδικτυακός ειδησεογραφικός οργανισμός MiddleEastEye σημειώνει:

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εγκατέλειψε σιωπηλά ένα έργο αγωγού στην ανατολική Μεσόγειο που θα μετέφερε ισραηλινό αέριο μέσω Κύπρου στην Ευρώπη αυτή την εβδομάδα, υποβάλλοντας ένα non-paper στην Αθήνα εξηγώντας τους λόγους, σύμφωνα με το Middle East Eye.

Το αμερικανικό non-paper, σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ, περιέγραψε το έργο ως «πρωταρχική πηγή έντασης» και κάτι που «αποσταθεροποιεί» την περιοχή βάζοντας την Τουρκία και τις περιφερειακές χώρες σε αντιπαράθεση.

ΑΥΤΑ.

Δ.Ζ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.