Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι για πρόκληση φθορών και απόπειρα εμπρησμού φορτηγού στην περιοχή του Κολωνού

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 21-3-2021 στην περιοχή του Κολωνού, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), δύο ημεδαποί, ηλικίας 16 και 18 ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρα εμπρησμού, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία. Ο 16χρονος επιπρόσθετα κατηγορείται και για παράβαση του Νόμου περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες και εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Ειδικότερα, ανωτέρω κατηγορούμενοι από κοινού με έτερο συνεργό τους, προσέγγισαν σταθμευμένο Δ.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, στην περιοχή του Κολωνού και αφού έθραυσαν το παράθυρο της θύρας του οδηγού με πέτρα, περιέλουσαν το κάθισμα με βενζίνη από πλαστικό δοχείο που έφεραν.

Πριν προλάβουν να προβούν στην ανάφλεξή του, αντιλαμβανόμενοι την άφιξη αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, τράπηκαν σε φυγή.

Μετά από καταδίωξη, επετεύχθη σε κοντινή απόσταση η ακινητοποίηση των ανωτέρω κατηγορουμένων, με τον τρίτο συνεργό τους να διαφεύγει.

Στην κατοχή του 16χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναδιπλούμενος σουγιάς μήκους -15- εκατοστών και αναπτήρας.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.