Συλλήψεις για περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης οδήγησαν στις συλλήψεις τεσσάρων (4) συνολικά ατόμων, που ενέχονται σε δύο (2) περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

 

1η περίπτωση:

Συνελήφθη από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας, 28χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, για παράνομη μεταφορά – προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της Χώρας, απείθεια, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και επικίνδυνη οδήγηση, ενώ διαπιστώθηκε ότι στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες (27-02-2021), εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. όχημα να κινείται στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας, ο οδηγός του οποίου δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης αστυνομικών και προκειμένου να αποφύγει επικείμενο έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα. Στην προσπάθειά του να διαφύγει, έσπασε τις μπάρες διοδίων της Ασπροβάλτας και κινήθηκε στην επαρχιακή οδό Κερδυλλίων, όπου έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα την ανατροπή και ακινητοποίηση του αυτοκινήτου.

Ο οδηγός συνελήφθη, ενώ στο εσωτερικό του οχήματος εντοπίσθηκαν έξι (6) αλλοδαποί, οι οποίοι δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Ο οδηγός και οι επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο τραυματίσθηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για παροχή πρώτων βοηθειών.

2η περίπτωση:

Αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας συνέλαβαν τρεις (3) αλλοδαπούς ηλικίας 31, 39 και 49 ετών (2 άντρες – 1 γυναίκα αντίστοιχα) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της παράνομης μεταφοράς – προώθησης αλλοδαπών στο εσωτερικό της Χώρας και Βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Ειδικότερα, σε δασώδη περιοχή πλησίον της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Βέροιας, ο 39χρονος, οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο στάθμευσε σε σημείο όπου τον ανέμεναν ο 31χρονος με την 49χρονη εντός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και αποβίβασε δώδεκα (12) αλλοδαπούς (εκ των οποίων 2 ανήλικα), τους οποίους ο 31χρονος, οδήγησε σε εγκαταλελειμμένο οίκημα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι μεταφερόμενου αλλοδαποί στερούνταν εγγράφων νόμιμης διαμονής στην ελληνική επικράτεια, ενώ σημειώνεται ότι κατά την ακινητοποίησή τους οι συλληφθέντες προέβαλαν αντίσταση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.