Σεμινάριο για τον προσυμβατικό έλεγχο των συμβάσεων του Υπουργείου Υγείας διοργάνωσαν ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς διοργάνωσαν σήμερα με τηλεδιάσκεψη, σεμινάριο με θέμα: «Ο προσυμβατικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε σχέδια συμβάσεων του Υπουργείου Υγείας».

Στο σεμινάριο, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Υπουργείο Υγείας, συμμετείχαν οι Γενικοί Γραμματείς, Διευθυντές Προμηθειών και Οικονομικών και οι νομικοί σύμβουλοι του Υπουργείου Υγείας, οι Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών και των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., με τους αντίστοιχους Διευθυντές Προμηθειών και Οικονομικών και νομικών υπηρεσιών – συνολικά 250 συμμετέχοντες.

 

Από το Ελεγκτικό Συνέδριο συμμετείχαν, εκτός του Προέδρου, οι Σύμβουλοι Δέσποινα Καββαδία-Κωνσταντάρα, Σταμάτιος Πουλής και Θεολογία Γναρδέλλη, οι Πάρεδροι Αθανάσιος Καρακόιδας και Γεράσιμος Σταματάτος και οι Εισηγητές Ιωάννης Βάγιας και Αναστασία Καρτερολιώτη.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση για την τήρηση όλων των διαδικασιών, με αποκλειστικό γνώμονα τη διαφάνεια στους διαγωνισμούς προμηθειών του Υπουργείου Υγείας.

 

Ο Υπουργός Υγείας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την άψογη συνεργασία που οδήγησε σε ταχεία έκδοση αποφάσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

 

Τόνισε ότι, παρά την πίεση που ασκήθηκε στο Υπουργείο Υγείας και τις αυξημένες ανάγκες που προέκυψαν από την υγειονομική κρίση, επιλογή του είναι όλες οι προμήθειες του Υπουργείου Υγείας να γίνονται με διαγωνιστικές διαδικασίες και στις πιο σύντομες προθεσμίες που ορίζει ο νόμος.

 

Ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Η πρωτοβουλία του κυρίου Υπουργού Υγείας θα συντελέσει αποφασιστικά στην επιτάχυνση του προσυμβατικού ελέγχου που ασκεί το Ελεγκτικό Συνέδριο στις συμβάσεις του Υπουργείου Υγείας.

 

Είναι πλέον γνωστό στους υπηρεσιακούς παράγοντες, μετά τη συνάντηση, ποια στοιχεία πρέπει να αποστέλλονται στο Δικαστήριο για να τεκμηριώνεται η νομιμότητα της ανάθεσης και πού εντοπίζονται οι ουσιώδεις πλημμέλειες της διαδικασίας που κωλύουν την υπογραφή της σύμβασης.

Συγχαίρω τον κύριο Υπουργό για την πρωτοβουλία του και ευχαριστώ τους περίπου 250 συμμετασχόντες για την προσοχή τους».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.