Παρ'το αλλιώς

Είναι από εκείνες τις νύχτες που ενώ έχεις όλη την όρεξη να βγεις να διασκεδάσεις όλα σου πάνε στραβά.. Ο ένας δεν έχει όρεξη..ο άλλος χρήματα… ο άλλος έχει κανονίσει και πάει λέγοντας..Κι εσύ καταλήγεις ξενερωμένος να αναρωτιέσαι …και τώρα τι; Πάλι μέσα θα κάτσω; Κι εδώ προκύπτουν δύο τινά.. είτε θα συνεχίσεις μέσα στην κακοκεφιά και την ξενέρα αυξάνοντας έτσι τον εκνευρισμό σου κάνοντας επιδρομή στο ψυγείο σου και στα delivery(τσάμπα θερμίδες με παρέα την TV ή …-χμ αληθεια υπάρχει εναλλακτική;

 

Και όμως ναι! – είτε βρίσκοντας εκείνο το χρόνο που όλο λες πως δεν έχεις για σένα! Aντί να κοιτάς το κινητό και να σκρολάρεις την αρχική σου οθόνη ψάχνοντας τρόπους να σκοτώσεις τον χρόνο σου είναι εκείνη ακριβώς η στιγμή που θα αποκτήσει την αξία που της οφείλεις. Πότε ήταν ειλικρινά η τελευταία φορά που κανάκεψες και φρόντισες τον εαυτό σου; Θυμάσαι τότε που ήσουν παιδάκι που βρισκόσουν στο δωμάτιο και σκαρφιζόσουν τόσο αβίαστα χίλιους τρόπους να περάσεις καλά; Eίτε τότε με το να παίρνεις τις ξυλομπογιές και τους μαρκαδόρους και να ζωγραφίζεις είτε με το να παίζεις με τις κούκλες και τα τουβλάκια σου και ξαφνικά όλα αποκτούσαν σκοπό! Για μια τέτοιου είδους βραδιά μιλάω, και μπορεί να μην τα έχεις έλα αυτά εύκαιρα και να μη σε συγκινούν τώρα πια,αλλά έχεις τους τέλειους σύμμαχους: τη μουσική σου , εκείνο το βιβλίο που ξεκίνησες και κάπου στην πορεία το παράτησες.. ίσως και να ήρθε απλά η ώρα να ανοίξεις εκείνο το ξεχασμένο μπουκάλι κρασί από το ντουλάπι σου αυτή τη φορά για πάρτη σου και μόνο να πιεις ένα ποτηράκι!

 

Ξεχνάμε συνεχώς πόσο πραγματικά σημαντικό είναι να βρίσκουμε λίγο χρόνο και για μας..Να ξεκινήσουμε εκείνη την ενασχόληση που όλο λέμε θα το βάλουμε στο πρόγραμμα κι όλο κάπου το χάνουμε στη βαβούρα της καθημερινότητας. Να πάμε σε εκείνο το πρώτο μάθημα χορού. Ή σε εκείνη την ταινία που έχουμε ακούσει.. Εκείνη την εκδρομή που συνεχώς την αναβάλουμε. Είναι αναγκαίο πια στις μέρες μας να ξεκλέβουμε αυτόν τον τόσο ευεργετικό χρόνο για τον εαυτό μας… Αυτό που δικαιωματικά μας ανήκει.Γιατί ναι! Ο καλύτερος μας φίλος θα ναι πάντα ο εαυτός μας και όπως και όλες οι σχέσεις, έτσι κι αυτή χρειάζεται το χρόνο σου,την ενέργεια σου και πολλή πολλή αγάπη.

 

Καλή διασκέδαση υπέροχοι μου <3

 

Φραγκίσκα Κοκαρίδα

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.