Πηγη: protothema.gr

URL: Κομισιόν: Στο 4,3% η ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2021 (protothema.gr)

Κωστής Πλάντζος

Αναθεωρεί προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τον ρυθμό ανάπτυξης στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Τι δείχνουν οι εαρινές προβλέψεις

Αναθεωρεί προς τα πάνω η Κομισιόν τις προβλέψεις της για την πορεία της οικονομίας στην Ελλάδα. Στις νέες θερινές προβλέψεις που έδωσε στη δημοσιότητα προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης στο 4,3% φέτος (αντί για 4,1% που εκτιμούσε τον Μάιο). Για το 2022 αφήνει αμετάβλητο το ρυθμό ανόδου του ΑΕΠ στο 6%.

 

Συνολικά, αναφέρει πως το πραγματικό ΑΕΠ προβλέπεται να αυξηθεί έως και κατά 4,3% το 2021 και κατά 6,0% το 2022. Επίσης παρά τον πληθωρισμό στα εισαγόμενα είδη, η αποπληθωριστική τάση στον τομέα των υπηρεσιών συγκρατεί τον δείκτη, αναφέρεται.

Αναφερόμενη στα μέτρα στήριξης η Κομισιόν σημειώνει ότι «αναμένεται να μειώσουν τις επιπτώσεις στη ρευστότητα των επιχειρήσεων, στα εισοδήματα και στις θέσεις εργασίας και παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επανεκκίνηση και υποστήριξη της οικονομίας».

 

Όπως τονίζει σε συνδυασμό με την ώθηση από το Ελλάδα 2.0 το πλέγμα μέτρων «αναμένεται να ενισχύσει την εγχώρια ζήτηση, η οποία αναμένεται να είναι ο κύριος μοχλός ανάπτυξης το 2021 και το 2022».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.