Η γάτα

 
Καμιά αντρική ερωτευμένη ψυχή δεν μπορεί να ξεφύγει τη μοίρα της «γάτας».
Η «γάτα» είναι το αναπόφευκτο μέσα στη γυναίκα, που με τίποτα δεν μπορεί να αποβάλλει, είναι «οργανικό», υπέρ της και εναντίον ​​της ταυτόχρονα.
Είναι μια δύναμη, μια μοιραία υπεροχή στο νευρικό της σύστημα.
Αν το δείχνει ή όχι, το πώς το δείχνει, είναι θέμα τακτ και ευαισθησίας, ή φιλαρέσκειας και αναίδειας, αλλά η καθεμία έχει την «γάτα» της.
Αυτή που νικά, στιγμιαία, με θαυμαστή δοτικότητα, όπου αφήνεται στην μυστηριώδη εξουσία της θυσίας, πουρπουρίζοντας, με τα μάτια κλειστά και το στόμα ανοιχτό…
Η γάτα είναι το ποτό για κάτι διψασμένο μέσα στη γυναίκα, το οποίο δυστυχώς δεν μπορείς με τίποτα να ικανοποιήσεις, εσύ, φίλε μου.
Η καθεμιά έχει μια «γάτα» μέσα της, που ρίχνει όλες τις συμβάσεις στη θάλασσα και χλευάζει κάθε φιλία και κάθε αγάπη.
Είναι η φύση που κάπου απωθήθηκε, κάπως παραποιήθηκε, εξαπατήθηκε, νικήθηκε και τώρα διεκδικεί απειλητικά τα δικαιώματά της. Τα δικαιώματά της!
Η «γάτα» έχει έναν πολύ συγκεκριμένο τύπο προσώπου, έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο ομιλίας και έκφρασης, έχει μια συγκεκριμένη αύρα νικηφόρας αδιαφορίας… μπροστά στο ποντίκι της.
Μισείς τη γάτα, αλλά πρέπει να της παραδοθείς. Την φοβάσαι, αλλά όταν έρχεται στην ζωή σου νιώθεις ανακούφιση. Δεν θέλεις να θυσιαστείς γι’ αυτήν, αλλά της ψιθυρίζεις: «Πάρε με διάβολε να ηρεμήσω ξανά και να γίνω άνθρωπος…!»
Η «γάτα» είναι η αναπόφευκτη μοίρα της ψυχής του ερωτευμένου άντρα…
Μπορεί να συμβεί οποτεδήποτε, σε ένα καφέ, σε ένα ρεστοράν, στο δρόμο, στην εξοχή, σε ένα βαγόνι, στο αεροπλάνο, στην εκκλησία… οπουδήποτε.
Δεν μπορείς φίλε, αγαπητέ, να της ξεφύγεις. Δρα και σε νικά.
Υπάρχει μόνο μία σωτηρία: Να την συμπεριλάβεις στον υπολογισμό της ειρήνης και της ευτυχίας σου. Όπως συμπεριλαμβάνεις και άλλα ανησυχητικά και αναπόφευκτα πράγματα στο πρόβλημα «η ευτυχία της ζωής».
Ή να την αναγνωρίσεις εκ των προτέρων ως κίνδυνο, και όταν εμφανιστεί, να πλησιάσεις και να της ρίξεις μια χαστούκα (χωρίς λόγο και αιτία). Η μια δύναμη της φύσης εναντίον της άλλης.
Και τότε η γάτα θα σου μιλήσει απογοητευμένη:
«Μα μωρό μου, πώς μπόρεσες; Γιατί;;;»
Και θα απαντήσεις: «Γιατί έτσι!»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.