Η ανθρωπογεωγραφία της νέας Τουρκικής κυβέρνησης που δείχνει και τον δρόμο που θα ακολουθήσει η Τουρκία !!!

Βαθιά Ευρασιατικο , προσπαθώντας συγχρόνως να « εκβιάσει» και να αποσπάσει ότι μπορεί 😒από τις ΗΠΑ και την ΕΕ !!! Επίσης δείχνει κατά την ταπεινή μου άποψη , αυτό που έχω ξαναγράψει . Ότι δηλαδή οι υβριδικές επιχειρήσεις και η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας … γίνονται ένα , με την τοποθέτηση του Φινταν , εν είδη , πάλι κατά την άποψη μου , Υπερυπουργου ❗️( στενότατη η σχέση του από Συρια , Λιβυη κλπ με τον νέο υπουργό άμυνας και την τοποθέτηση του Καλιν στην ΜΙΤ , την οποία ο Φινταν ελέγχει απόλυτα !). … τα μάτια 14 ‼️🤔🤔
Κείμενό μου σε άρθρο του Γ. Διονυσόπουλου στην εφημερίδα “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” με τίτλο, “ΟΙ ΝΕΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΛΛΑΓΗ ΓΡΑΜΜΗΣ”, στο οποίο εξηγώ το προφίλ του νέου τουρκικού υπουργικού συμβουλίου και τί σημαίνει αυτό για την Ελλάδα και τη Δύση. Αναφέρω τα παρακάτω:
Η επιλογή των μελών του τουρκικού Υπουργικού Συμβουλίου, έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς αποκαλύπτει τον χαρακτήρα αλλά και τον στρατηγικό προσανατολισμό της νέας κυβέρνησης Ερντογάν.❗️
Αυτό το πλήρες ανανεωμένο σχήμα αφού μόνο 2 από αυτούς προέρχονται από την προηγούμενη κυβέρνηση, αποτελείται από πολύπειρους γραφειοκράτες.
Οι περισσότεροι προέρχονται από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και την κεντρική Ανατολία, δηλαδή από περιοχές προπύργια❗️ του Τούρκου Προέδρου, ενώ η τοποθέτηση 3 υπουργών από κουρδικές περιοχές θεωρήθηκε μήνυμα του Ερντογάν προς τους Κούρδους.
🔺🔺Το νέο Υπουργικό Συμβούλιο καλείται να θέσει σε εφαρμογή το νέο όραμα του Ερντογάν «Αιώνας της Τουρκίας», το οποίο αποτελεί και το σχέδιο της μιας ανεξάρτητης εξωτερικής πολιτικής και ολικής στροφής της Τουρκίας προς την Ευρασία, του οποίου η βαθμιαία υλοποίηση θα σημάνει αυτόματα και την απαγκίστρωση της Τουρκίας από τους δυτικούς θεσμούς και οργανισμούς.!!!!
O Ερντογάν θα επιχειρήσει εκβιαστικά❗️ να αποσπάσει δυτικά κεφάλαια παίζοντας το χαρτί της απομάκρυνσής του από το δυτικό στρατόπεδο.
Αυτό σημαίνει ότι ανάλογα με την εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης ο Τούρκος Πρόεδρος θα εργαλιοποιήσει το μεταναστευτικό απειλώντας την Ε.Ε. με νέες ροές. 🆘
Το ίδιο χαρτί θα παίξει η Άγκυρα και προς τις ΗΠΑ για θέματα που έχουν σχέση με την προμήθεια – αναβάθμιση των F-16, την Ουκρανία, την ενέργεια, το Συριακό, κλπ.
🔺Σε αυτή την εκβιαστική πολιτική καθοριστικός θα είναι ο ρόλος του νέου Υπουργού Εξωτερικών Χ. Φιντάν, αφού θεωρείται ο πλέον ικανός να συνδυάσει τους διπλωματικούς κανόνες με αυτούς της μυστικής δράσης, δηλαδή τον χειρισμό ακραίων οργανώσεων και ξένων ένοπλων ομάδων που ενεργούν για λογαριασμό των τουρκικών συμφερόντων (Proxies). 🆘
🔺Τα παραπάνω, έχουν ιδιαίτερη σημασία όχι μόνο για τη Δύση αλλά και για τη χώρα μας, καθώς σιγά-σιγά θα γίνεται αντιληπτό ότι, ‼️‼️‼️‼️μόνο μία αναβαθμισμένη γεωπολιτικά Ελλάδα μπορεί να εξυπηρετήσει καλύτερα τα δυτικά συμφέροντα, στον αντίποδα της εκβιαστικής και ανεξέλεγκτης Τουρκίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.