Ηλεκτρονική έκδοση της ισχύουσας Νομοθεσίας Πυρασφάλειας (3η Έκδοση – Μάρτιος 2021)

Η λήψη και εγκατάσταση των προβλεπόμενων μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις πάσης φύσεως επιχειρήσεις και εγκαταστάσεις, αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την προστασία και ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας και επακόλουθα, συντελεί στην ομαλή λειτουργία της ανθρώπινης και οικονομικής δραστηριότητας.

Τα τελευταία χρόνια, η απαρέγκλιτη εφαρμογή της νομοθεσίας πυρασφάλειας μετά και την δημοσίευση νέων ή/και κατάργηση, τροποποίηση κανονιστικών διατάξεων πυροπροστασίας κτιρίων – εγκαταστάσεων, έχει συμβάλλει στη μείωση των αστικών πυρκαγιών και των υλικών ζημιών και στην πιο αποτελεσματική εποπτεία των οικονομικών δραστηριοτήτων – εγκαταστάσεων.

Για τους ανωτέρω λόγους, στο πλαίσιο ενημέρωσης των εργοδοτών, των πολιτών, των αρμόδιων κατά νόμο μηχανικών, καθώς και των τεχνικών ασφαλείας, στην ισχύουσα νομοθεσία πυρασφάλειας, το Πυροσβεστικό Σώμα προέβη στην 3η Ηλεκτρονική έκδοση της ισχύουσας νομοθεσίας πυρασφάλειας.

Η εν λόγω ηλεκτρονική έκδοση, περιλαμβάνει τις κάτωθι θεματικές κατηγορίες:

  • την ισχύουσα νομοθεσία πυρασφάλειας ανά χρήση κτιρίου ή εγκατάσταση,
  • απλουστεύσεις διαδικασιών γνωστοποίησης λειτουργίας ανά κατηγορία οικονομικής δραστηριότητας,
  • χρήσιμα έγγραφα, όπως εγκύκλιες Διαταγές Α.Π.Σ, έντυπα μελετών πυροπροστασίας, ώρες εισόδου κοινού στα Γραφεία Πυρασφάλειας, διατάξεις διοικητικής διαδικασίας κλπ
  • και το διάγραμμα της ισχύουσας νομοθεσίας πυρασφάλειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.