Απονομή του Μεταλλίου Lord Byron και Τιμητικού Διπλώματος από τον ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή στα Εγκαίνια του Μουσείου Φιλελληνισμού

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής απένειμε το Μετάλλιο του Λόρδου Βύρωνος (Lord Byron), καθώς και τιμητικό δίπλωμα στην Α.Ε. Πρέσβη της Ελβετίας στην Ελλάδα Olaf Kjelsen και στην Αναπληρώτρια Επικεφαλής Διπλωματικής Αποστολής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα κ. Dawn McKen, στα εγκαίνια του Μουσείου Φιλελληνισμού, την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021.

Η τελετή εγκαινίων, στην οποία συμμετείχαν o Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας, η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Βλάσης, ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Χρήστος Ζερεφός και Εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, διοργανώθηκε από την Εταιρεία για τον Ελληνισμό και τον Φιλελληνισμό (ΕΕΦ), με Πρόεδρό της τον κ. Κωνσταντίνο Βελέντζα.

Το Μετάλλιο Lord Byron και το τιμητικό δίπλωμα απονεμήθηκαν από τους Υπουργούς και τον Γενικό Γραμματέα της Ακαδημίας Αθηνών στους Πρέσβεις της Γαλλίας, Γερμανίας, Ελβετίας, ΗΠΑ, Ιταλίας και Ηνωμένου Βασίλειου, χωρών καταγωγής των δεκαπέντε σημαντικών Φιλελλήνων που ενίσχυσαν την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της Επανάστασης. Βραβεύθηκαν επίσης τέσσερις Καθηγητές Πανεπιστημίου από την Ισπανία, την Πολωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς ένας διπλωμάτης από το Βέλγιο, οι οποίοι έχουν ασχοληθεί με τον Φιλελληνισμό και συνεισέφεραν στην καταγραφή βιογραφιών των Φιλελλήνων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.