Απάντηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή για τη λειτουργία της ΑΠΑ και το πριμ παραγωγικότητας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

 

Στη λειτουργία της ΑΠΑ και το πριμ παραγωγικότητας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής στην Βουλή απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ. 

“Για πρώτη φορά στο ελληνικό Δημόσιο θα πληρώνεται κάποιος καλύτερα, αν έχει καλύτερη απόδοση. Αυτό είναι το πριμ παραγωγικότητας. Ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας θα πληρώνεται καλύτερα εάν υπάρχουν λιγότερες καθυστερήσεις. Ο Διοικητής της ΥΠΑ και ο Διοικητής της ΑΠΑ δεν έχουν καμία σχέση με το πριμ παραγωγικότητας.” τόνισε ο Υπουργός.

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι ο κ. Γιαννούλης στην ερώτηση του μπερδεύει το πριμ παραγωγικότητας με το επίδομα Eurocontrol, δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Υπενθύμισε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που τώρα δήθεν κόπτεται για τις αμοιβές των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, το 2019 είχε καταψηφίσει το σχετικό άρθρο – 31 του Νόμου 4647 – για το πριμ παραγωγικότητας «Αποφασίστε τι θέλετε», σχολίασε, απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση. 

Σημείωσε ότι αυτά που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, αναφέροντας ότι το σχετικό μπόνους δίνεται  σύμφωνα με το EuroControl και τα άρθρα 34 και 34α του Νόμου 2682/1999, δυνάμει του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Κανονισμού 2019/317, περί τελών αεροναυτιλίας. 

Έθεσε δε το ερώτημα: «Είναι δυνατόν ο Διοικητής της ΥΠΑ και ο Διοικητής της ΑΠΑ να παίρνουν λιγότερα λεφτά από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας; Πού συμβαίνει αυτό, στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, οπουδήποτε στον πολιτισμένο κόσμο, δηλαδή ο εποπτεύων να έχει λιγότερες αποδοχές από αυτόν τον οποίο εποπτεύει;» και τόνισε: «Δεν είναι δυνατόν ο Διοικητής, είτε της ΑΠΑ, είτε της ΥΠΑ, να παίρνει λιγότερα χρήματα από αυτούς που εποπτεύει. Αυτή η απάντηση είναι ξεκάθαρη και λογική. Προφανώς στον κόσμο που ζει η ριζοσπαστική αριστερά, αυτό είναι κάτι που δεν αποδέχεστε». 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.