Μανιφέστο Κίνας: Προειδοποιεί για ένοπλη σύρραξη με ΗΠΑ: Ιστορική επίθεση με ασύλληπτες κατηγορίες- Τελεσίγραφο & σε ΕΕ
Πηγή: warnews247
Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας
Ασύλληπτη επίθεση εξαπέλυσε η Κίνα η οποία προέβη στις σκληρότερες δηλώσεις της νεότερης παγκόσμιας ιστορίας εναντίον των ΗΠΑ κατηγορώντας την Αμερική για μία σειρά εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας όπως δολοφονία 300.000 αμάχων και δημιουργία 26 εκατομμυρίων προσφύγων.
Παράλληλα, αμέσως μετά την επικοινωνία των Υπουργών Άμυνας Wei Fenghe και Lloyd Austin, η Κίνα δημοσίευσε μέσω του επίσημου φερέφωνου του Κομμουνιστικού Κόμματος ένα “ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΜΗ-ΠΟΛΕΜΟΥ” ζητώντας να τηρηθούν συγκεκριμένες προυποθέσεις για να υπάρξει ειρήνη με ΗΠΑ.
Το κείμενο που απευθύνεται προσωπικά στην Ουάσινγκτον περιέχει σοβαρότατες απειλές μιλώντας ευθέως για σύρραξη απαριθμώντας μια σειρά αμερικανικών κινήσεων.
Αν οι ΗΠΑ δεν υποχωρήσουν άμεσα και δεν απόσχουν από συγκεκριμένες ενέργειες τότε θα υπάρξει ένοπλη σύρραξη.
Για πρώτη φορά συναντάμε τέτοια φρασεολογία στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.
“Οι ΗΠΑ σκότωσαν 300.000 πολίτες & δημιούργησαν 26 εκατ. πρόσφυγες”
«Οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια και την σταθερότητα της ανθρωπότητας. Οι δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες είναι απλώς ένα πρόσχημα για να επιτίθενται και να καταστρέφουν ολοσχερώς κυρίαρχες χώρες, θα έπρεπε να έχουν ήδη οδηγηθεί στο διεθνές δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» ανέφερε ο Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.
Αναλυτικά οι δηλώσεις:
“Oι ΗΠΑ φέρεται να εφαρμόζουν το καταστατικό του ΟΗΕ, αλλά είναι ξεκάθαρο στον καθένα ότι οι ΗΠΑ κάνουν το ακριβώς αντίθετο.
Όταν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αρνήθηκε να εγκρίνει στις ΗΠΑ τη χρήση ένοπλης βίας σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Συρία και άλλες χώρες, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ προσπέρασαν τον ΟΗΕ και κήρυξαν πόλεμο εναντίον κυρίαρχων κρατών.
Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αλλά οι πόλεμοι επιθετικότητας που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους εναντίον χωρών όπως το Αφγανιστάν και το Ιράκ, σκότωσαν πάνω από 300.000 πολίτες και δημιούργησαν 26 εκατομμύρια πρόσφυγες.
“Εγκλήματα πολέμου και ανθρωπότητας”
Και ακόμη, κανείς δεν είναι υπόλογος για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Οι ΗΠΑ επιπλέον ανακοίνωσαν κυρώσεις στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο το οποίο θα ερευνούσε τα εγκλήματα πολέμου των Αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων.
Oι ΗΠΑ προβάλλουν αντίθεση στον οικονομικό καταναγκασμό αλλά είναι οι ΗΠΑ που έχουν εφεύρει την “καταναγκαστική διπλωματία” και εξαναγκάζουν χώρες ανεξαρτήτως αν είναι μεγάλες ή μικρές, απομακρυσμένες ή κοντινές, φιλικές ή εχθρικές.
Το εμπάργκο και οι κυρώσεις που επέβαλαν στην Κούβα διαρκούν μισό αιώνα.
Οι κυρώσεις εναντίον του Ιράν υπάρχουν εδώ και 40 χρόνια.
Μαχαιρώνουν συμμάχους όπως είναι η ΕΕ και η Ιαπωνία στην πλάτη, και δεν διστάζουν να το επαναλάβουν πάνω από μία φορά.
Τα γεγονότα έχουν αποδείξει ότι οι ΗΠΑ είναι ο άρχοντας της παραπληροφόρησης και της καταναγκαστικής διπλωματίας και ο μεγαλύτερος σαμποτέρ της διεθνούς και περιφερειακής ειρήνης και σταθερότητας.
“Η Ευρώπη να μην κρατά το κεράκι στον Διάβολο”
Από τον διάλογο ΗΠΑ-ΕΕ και την συμφωνία AUKUS μεταξύ ΗΠΑ-Βρετανίας-Αυστραλίας, το “Quad” και την “Συμμαχία των Πέντε Ματιών”, οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν την Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα για να δημιουργούν προσχήματα για διχασμό και να προκαλούν αντιπαραθέσεις.
Κακοποιούν τους κανόνες για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντας τους εις βάρος άλλων χωρών.
Αυτό δημιουργεί προβλήματα όχι μόνο σε αδύναμες και μικρές χώρες.
Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ, όπως η ΕΕ, πληρώνουν βαρύ τίμημα για τις εγωιστικές πράξεις των Αμερικανών.
Ελπίζω η Ευρώπη να δει την αλήθεια και να σταματήσει να κρατά το κεράκι στον Διάβολο”.
Αυξανόμενο ρίσκο ένοπλης σύρραξης ΗΠΑ-Κίνας
Οι Global Times, το φερέφωνο του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, αμέσως μετά την επικοινωνία των υπουργών Άμυνας Κίνας και ΗΠΑ στο editorial του ανέφερε πως “πλέον υπάρχει αυξανόμενο ρίσκο ένοπλης σύρραξης μεταξύ των δύο χωρών”.
Ανέφερε χαρακτηριστικά:
“Στις 20 Απριλίου, ο Κινέζος υπουργός Άμυνας Wei Fenghe μίλησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin. Υπάρχουν πολλά θέματα για συζήτηση μεταξύ των επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων, δεδομένων των γεγονότων στην Ουκρανία και της αυξανόμενης έντασης γύρω από την Ταϊβάν.
Φυσικά, οι συνομιλίες των δύο υπουργών έγιναν σε συγκρατημένους και ευγενικούς τόνους. Τα επίσημα δελτία τύπου είναι γεμάτα από τα συνηθισμένα μηνύματα για έκφραση ετοιμότητας για συναίνεση.
Αλλά ο Wei Fenghe ήταν αρκετά σαφής σχετικά με το τι είναι αποδεκτό σε σχέση με την Ταϊβάν. Ο Όστιν τόνισε ξαφνικά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες τηρούν την πολιτική μιας Κίνας. Αλλά αν την τηρεί, τότε γιατί προμηθεύει με όπλα την Ταϊβάν, αναγνωρίζοντας τον πρόεδρο της Ταιβάν;
“Αυξήθηκε ο κίνδυνος ένοπλης σύγκρουσης”
Πρόσφατα αυξήθηκε ο κίνδυνος στρατιωτικών καταστροφών, ακόμη και η έκρηξη ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ κινεζικών και αμερικανικών στρατευμάτων.
Αυτή η ένταση δεν μπορεί παρά να ανησυχήσει την παγκόσμια κοινότητα, δεδομένου ότι τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και η Κίνα είναι δύο πυρηνικές δυνάμεις με κολοσσιαίες οικονομικές δυνατότητες.
Ο κίνδυνος αντιπαράθεσης αυξάνεται μέρα με τη μέρα και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εχθρική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών. Παρά το γεγονός ότι στα λόγια η Ουάσιγκτον τηρεί την αρχή της ενωμένης Κίνας, στην πραγματικότητα, όπως ήδη αναφέρθηκε, τρέφει και εξοπλίζει τον στρατό της Ταϊβάν. Το Πεκίνο δεν μπορεί να μην το προσέξει αυτό.
Την ευθύνη για την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ φέρει εξ ολοκλήρου η Ουάσιγκτον. Αν και η κυβέρνηση του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προσπαθεί να δείξει ότι δεν είναι εχθρική προς την Κίνα, όλα αυτά είναι απλά λόγια.
Αρκεί να δώσουμε προσοχή στο ζήτημα της Ταϊβάν, στις δηλώσεις των ΗΠΑ για την κατάσταση στο Σιντζιάνγκ ή στο Θιβέτ, για να μπουν όλα στη θέση τους.
Η Αμερική αυξάνει τις προμήθειες όπλων στην Ταϊβάν. Οι στρατιωτικές ανταλλαγές μεταξύ χωρών έχουν αυξηθεί, οι Ηνωμένες Πολιτείες εκπαιδεύουν στρατιωτικό προσωπικό της Ταϊβάν. Αμερικανοί βουλευτές επισκέπτονται τακτικά το νησί της Ταϊβάν, επιδεικνύοντας πλήρη περιφρόνηση για τη θέση του Πεκίνου σε αυτό το θέμα.
Τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα και αεροσκάφη…
Επιπλέον, υπάρχουν και οι ενέργειες του Ναυτικού των ΗΠΑ στα ύδατα που γειτνιάζουν με την Ταϊβάν. Για παράδειγμα, αμερικανικά αεροπλανοφόρα πέρασαν από τα στενά της Ταϊβάν, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί μόνο ως επίδειξη δύναμης σε έναν πιθανό εχθρό.
Πράγματι, από νομική άποψη, η Ταϊβάν είναι κινεζικό έδαφος και, κατά συνέπεια, τυχόν ελιγμοί αμερικανικών πλοίων ή αμερικανικών αεροσκαφών στην περιοχή του νησιού αποτελούν παραβίαση των συνόρων της Κίνας και ανοιχτή επίδειξη στο πρόσωπο του Πεκίνου.
Οι ΗΠΑ πραγματοποιούν κατασκοπευτικές πτήσεις κοντά στην Κίνα, στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, στην Κίτρινη Θάλασσα και σε άλλες περιοχές, γεγονός που έχει επίσης αυξήσει τον κίνδυνο ατυχημάτων. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, το 2021, υπήρχαν περίπου 4.000 έως 5.000 πτήσεις αναγνώρισης διαφόρων αμερικανικών αεροσκαφών πάνω από την Κίνα και περίπου πέντε πολεμικά πλοία την ημέρα που επιχειρούσαν στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας ή στην Κίτρινη Θάλασσα.
Λόγω της αυξανόμενης συχνότητας, ο στρατός των ΗΠΑ βρίσκεται ήδη σε κατάσταση υπερβολικής ανάπτυξης και υπερβολικής κόπωσης στον Δυτικό Ειρηνικό, με αποτέλεσμα την πτώση του επαγγελματισμού των αξιωματικών και των στρατιωτών πρώτης γραμμής. Το αποδεικνύουν τα πρόσφατα συχνά περιστατικά αμερικανικών πολεμικών πλοίων και αεροπλάνων στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.
“Έχει αυξηθεί ραγδαία ο κίνδυνος- Αν οι ΗΠΑ δεν θέλουν μάχη με τον PLA…”
Αυτή η κατάσταση σημαίνει επίσης ότι ο κίνδυνος σύγκρουσης μεταξύ των αμερικανικών και κινεζικών στρατευμάτων αυξάνεται ραγδαία και είναι επείγον να ελέγχονται οι κίνδυνοι.
Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι ότι οι ΗΠΑ πρέπει να δείξουν την ειλικρίνειά τους να εφαρμόσουν την υπόσχεσή τους να αποφύγουν έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο με την Κίνα, να μην αλλάξουν το σύστημα της Κίνας ή να αναζωογονήσουν τις συμμαχίες εναντίον της Κίνας. Οι ΗΠΑ να μην υποστηρίζουν την «ανεξαρτησία της Ταϊβάν» και να μην επιδιώκουν μια σύγκρουση με την Κίνα. Οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών έχουν δώσει έμφαση στον «έλεγχο της κρίσης».
Εάν ο αμερικανικός στρατός δεν θέλει πραγματικά να έχει συγκρούσεις με τον PLA, θα πρέπει να σταματήσει να προκαλεί στρατιωτικά την Κίνα και να μείνει μακριά από το κατώφλι της Κίνας.
Ειδικά στο ζήτημα της Ταϊβάν, η Ουάσιγκτον πρέπει να κατανοήσει ότι η Κίνα δεν έχει το παραμικρό περιθώριο συμβιβασμού και ο κινεζικός στρατός θα διαφυλάξει σθεναρά την ασφάλεια της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. Οι ΗΠΑ θα πρέπει ξεκάθαρα να λάβουν αυτό το μήνυμα και να απόσχουν από παρερμηνεία, παρεξήγηση και εσφαλμένη εκτίμηση αυτής της θέσης.
“Η κατάσταση στον κόσμο αλλάζει – Οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον Ηγεμόνας”
Προς το παρόν, η Κίνα θα μπορούσε ακόμα να κάνει τα στραβά μάτια σε αυτό, αλλά τώρα η κατάσταση στον κόσμο αλλάζει. Οι ΗΠΑ δεν έχουν πλέον την ικανότητα να είναι ηγεμόνες, θέτοντας και υπαγορεύοντας τους δικούς τους κανόνες.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ως η χώρα που προκάλεσε την τρέχουσα επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών, πρέπει τώρα να κάνει βήματα προς την εξομάλυνση της κατάστασης. Για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη της Κίνας, η αμερικανική ηγεσία θα πρέπει να εργαστεί σκληρά.
Αλλά είναι αδύνατο να μιλήσουμε για πλήρη συμφιλίωση:
Η Ουάσιγκτον δεν θα υποχωρήσει από την υποστήριξη της Ταϊβάν, και για την Κίνα αυτό το ζήτημα έχει επιλυθεί και έχει κλείσει εδώ και καιρό. Στο Πεκίνο πιστεύουν ότι το νησί πρέπει να επανενωθεί με την ηπειρωτική χώρα του Μεσαίου Βασιλείου και δεν επιτρέπουν κανέναν συμβιβασμό ως προς αυτό.
Και Υστερόγραφο…
Παρατηρήσαμε επίσης ότι ορισμένοι στις ΗΠΑ έχουν αυξήσει την επιθυμία τους να ρισκάρουν εκμεταλλευόμενοι τη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Σκέφτηκαν μάλιστα ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να προκαλέσουν σύγκρουση σε Ασία-Ειρηνικό ή στα Στενά της Ταϊβάν και μετά να υποχωρήσουν χωρίς απώλειες.
Ελπίζουμε ότι αυτού του είδους η τρέλα δεν θα διαβρώσει τα ήδη σπάνια λογικά στοιχεία της αμερικανικής αντίληψης για την Κίνα. Η συνεργασία μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ θα ωφελήσει και τις δύο, ενώ η αντιπαράθεση θα βλάψει. Αυτό δεν είναι ένα περιστασιακό σύνθημα αλλά ένα γεγονός.
Τώρα που ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ έχει εκφράσει την προθυμία του να «διαχειριστεί τους κινδύνους», είναι καιρός η Ουάσιγκτον να λάβει συγκεκριμένες ενέργειες για να αποδείξει την αξιοπιστία της.