Ο «ΝΟΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΘΡΕΠΤΩΝ» και η TV

“Όταν κάποιοι άνθρωποι σας προσβάλλουν, μην το παίρνετε προσωπικά, αλλά ακούστε προσεκτικά τα λόγια τους. Σας φανερώνουν την άποψή τους για τον κόσμο, σας καθρεπτίζουν επακριβώς τις αρνητικές ιδιότητες που διαθέτουν.
Ο «Νόμος των Καθρεφτών» δηλώνει ότι μπορεί κανείς να δει μόνο ότι υπάρχει σε αυτούς, ανεξάρτητα από το αν φαίνεται το είδωλο στην πραγματικότητα ή όχι.
Απελευθερώστε την ανάγκη να υπερασπιστείτε τον εαυτόν σας ή προσπαθήστε να τους εξηγήσετε ότι δεν είστε τίποτα άσχημο, δεν σας αφορά η προσβολή που σας επιρρίπτουν. Όμως αξιολογήστε αυτές τις προσβολές και συνειδητοποιήστε ότι αυτός είναι ο χαρακτήρας εκείνου που σας προσβάλλει. Στη συνέχεια, αποφασίστε εάν ένα άτομο ή μία ζώσα κατάσταση με αυτές τις ιδιότητες, είναι αυτό που θα θέλατε στη ζωή σας ή όχι.”
Εάν συνηθίζετε να παρακολουθείται TV, τότε είναι ο εαυτός σας που καθρεπτίζεται στην οθόνη.
Χτες παρακολούθησα κατά λάθος στις ειδήσεις μία συνέντευξη στον δημοσιογράφο κύριο Νίκο Χατζηνικολάου.
Εκεί με κατάπληξη άκουσα πως οι επώνυμοι μάρτυρες με κοινωνικό status και κύρος που υποστηρίζουν κάποιον θύτη, είναι αξιόπιστοι. Οι ενυπόγραφοι μάρτυρες των θυμάτων που διαφυλάττουν την ανωνυμία τους, είναι πόρνες και ομοφυλόφιλοι πόρνοι, πρόκειται για το αναξιόπιστο λούμπεν προλεταριάτο. Δηλαδή σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, καταλαβαίνει κάποιος πως ο όρκος στο Ευαγγέλιο και η ενυπόγραφη μαρτυρία ενός θύματος στον Εισαγγελέα και στον Ανακριτή είναι αναξιόπιστες και άρα περιττές.
Αυτά μεταξύ πολλών άλλων θεσφάτων, εκχύνονται στο υποσυνείδητο των διψασμένων για αδρεναλίνη τηλεθεατών, σε έναν από τους πιό έγκυρους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας μας. Τηλεθεατές σαν zombies που παρακολουθούν την συνέντευξη του αυτοαποκαλούμενου έμπειρου δικηγόρου υπεράσπισης από τον συν-υπεύθυνο δημοσιογράφο κύριο Νίκο Χατζηνικολάου, ο οποίος αφήνει ασχολίαστες τις παραπάνω απoφάσεις του συνεντευξιαζόμενου δικηγόρου του θύτη. Στο παρελθόν, ο αξιότιμος βουλευτής κύριος Ανδρέας Λοβέρδος, όμοια διαπόμπευση είχε κάνει στις συγχωρεμένες οροθετικές ιερόδουλες.
Νομίζω πως συντελείται δημόσια στις οθόνες, προσχεδιασμένη διαστρέβλωση, ασχήμια, προσβολή, είναι σημάδια διαφθοράς και ηθικής καθυστέρησης του κόσμου της TV. Έτσι η “κοινή γνώμη” περίτεχνα οικειοποιείται την διαστρέβλωση, μαθαίνει να προσβάλει τα θύματα και να δικαιολογεί τους θύτες. Με αυτήν την εξαναγκαστική διαδικασία καταπίνονται αμάσητες αυτές οι σκέψεις από το αποχαυνωμένο κοινό των καταναλωτών, και μετατρέπονται σε συμπεριφορά.
Κοιμηθείτε ήσυχα σύντροφοι τηλεθεατές της ασχήμιας. Είναι η ασχήμια του εαυτού σας που καθρεπτίζεται στην οθόνη.
Δεν είναι μία ψευδαίσθηση, λέγεται Νόμος των Καθρεπτών, καθρεπτισμός.
Του Πέτρου Κοζάκο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.